En amerikansk studie der mus har fått en daglig dose valnøtter, viser at de utviklet færre og mindre svulster enn mus som ikke spiste nøtter. Det skriver
.Valnøtter inneholder blant annet omega 3-fettsyrer, antioksidanter og fytosteroler, som alle kan redusere risikoen for brystkreft. Men ifølge studien ser det ut til at det er fettsyrene som har størst virkning.
Musene i studien ble foret med en mengde som tilsvarer ca 60 gram nøtter for mennesker.
Inngår i et større bilde
Forskerne mener funnene går inn i et større bilde der det er tydelig at et riktig kosthold kan redusere risikoen for kreft.
I tillegg til frukt og grønt, er normal vekt, et begrenset alkoholinntak og trening faktorer som kan redusere risikoen for brystkreft.
I tillegg til at valnøtter kan se ut til å redusere risikoen for svulster, viste studien at kreftprosessen gikk saktere hos de musene som likevel utviklet sykdommen.
Hjelper også for hjertet
Tidligere er det vist at valnøtter har en gunstig effekt på hjerte- og karsykdommer. For eksempel kan en liten porsjon valnøtter på slutten av et fett måltid være med å redusere skadevirkninger på arteriene.
Forskere tror at valnøtter reduserer åreforkalkning og holder blodårene myke.
Selv om nøtter har et høyt innhold av fett, er det i stor grad det gode fettet det er snakk om. Valnøtter er blant de nøttene som inneholder mest antioksidanter.