Vakre kvinner på helsa løs

Skulle Scarlett Johansson eller Angelina Jolie dumpe inn i livet ditt, ser du kanskje ikke for deg at det blir noe problem. Men ifølge forskning, er fem minutter nok til å forstyrre balansen.

Scarlett Johansson

Scarlett Johansson er drømmekvinnen for mange - men det er kanskje best å holde seg til drømmene?

Foto: MARIO ANZUONI / Reuters

Tilhører du dem som håper og håper at en usedvanlig vakker kvinne skal komme din vei? Det er ikke sikkert det ville gjøre deg godt.

For i motsetning til hva man kanskje skulle tro, mener forskere at en ung, vakker kvinne kan påvirke helsa di negativt, skriver Telegraph .

Ifølge forskning er lykken en smartere kvinne , men skal vi tro denne studien bør hun kanskje ikke være vakrere.

Etter bare fem minutter alene med en attraktiv dame, øker nemlig nivået av stresshormonet kortisol. Spesielt stor er økningen hvis du føler at hun egentlig er uoppnåelig for deg.

Øker risiko for hjertesykdom

Og det er ikke bare risikoen for hjertesorg som øker i kontakten med et spesielt attraktivt hunkjønn. Stresshormonet kortisol kan også øke risikoen for alvorlig hjertesykdom.

Et kronisk høyt nivå av kortisol kan også ha negativ effekt på diabetes, blodtrykk og impotens.

Til en viss grad kan heldigvis kortisol også gi positive effekter, som økt velvære og bedre reaksjonsevne.

Løste sudoku med dame tilstede

Selve forsøket som ble utført ved Universitetet i Valencia, gikk ut på å la unge menn løse sudoku med to fremmede tilstede i rommet - en kvinne og en mann.

Hvis kvinnen forlot rommet, så han ble igjen med en fremmed mann, forble kortisolnivået det samme. Gikk mannen ut, kunne man derimot lese av en stressreaksjon.

PS! Om vakre kvinner kan øke stressnivået, kan det være verdt å merke seg at kyssing minsker stress - hvis hun skulle være interessert i slikt.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

TV og radio

Tonnevis av søtsaker går rett i søpla fordi det er billigere å kaste enn å gi bort. Knut Arild Hareide og kona Lisa Maria bestemmer seg for å gjøre noe med dette.
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)