Utemat til høst-turen

Ta med deg deilige rugsnurrer med tomat, mozzarella og parmaskinke i sekken når du skal ut på høst-tur.

Høst
Foto: ScanStockPhoto

Rugsnurr med tomat, mozzarella og pramaskinke

Deig:

  • 5 dl vann
  • 50 gram gjær
  • 8 dl hvetemel
  • 4 dl siktet rugmel
  • 1 ss salt
  • 20 gram mykt smør
  • 1 dl solsikkekjerner

Fyll:

  • 300 gram soltørkede tomater i olje
  • 3 pakker fersk mozzarella
  • 2 bokser hermetiske artisjokkhjerter
  • 200 gram god parmaskine (kan erstattes med spekeskinke, serrano, o.l.)
  • bladpersille

Kok opp vannet, ha i solsikkekjernene og kjøl ned til lunkent. Kjør alle ingrediensene i eltemaskin eller kna for hånd i to-tre minutter. La deigen hvile i en halv time.

Støt den sammen og la den hvilke en halvtime til.

Ha en ut på bakebordet og del den i to. Kjevle ut hver leiv til en kvadrat, ca. 30 ganger 30 cm.  Leiven skal ikke være tynnere enn en halv cm.

Hell av oljen fra tomatene, grovhakk dem. Riv osten og artisjokkhjertene i små biter med fingrene. Riv av bladene fra persillen.

Spre tomat, ost artisjokk og persille jevnt utover deigen og dekk til med spekeskinken. La det være igjen noen cm øverst uten fyll.

Rull sammen og sørg for at deigen får feste i skjøten. Skjær rullen i to cm tykke skiver og legg dem på bakepapir på et stekebrett. La snurrene heve lunt i en times tid.

Stek på 220 grader i cirka 25 minutter.

LES OGSÅ: Mmm...mat

LES OGSÅ: Lei av brødskiver?

 

FÅ PULS-NYHETSBREV GRATIS. TRYKK HER

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.