NRK Meny
Normal

Unngå å bli OL-syk

Her er forholdsreglene du bør ta om du har tenkt deg til London under sommerlekene.

Mann på do

Å bli sittende slik når du er på OL-tur i London er ikke stas.

Foto: Colourbox

Til helgen starter sommer-OL i London.

Kanskje er du blant de heldige som skal overvære arrangementet, men løs mage, hodepine eller kløe er ikke ideelt å ha når du skal la deg underholde av verdens beste idrettsutøvere.

De britiske helsemyndighetene har tenkt på det, og har publisert en rekke råd som Folkehelseinstituttet har gjengitt på sine nettsider:

Sjekk vår video om god håndhygiene:

Video nsps_upload_2009_7_21_15_54_56_1024.jpg

Hygiene er viktig

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.