NRK Meny
Normal

Ung mann uten orgasme

Hun er 25 år og bekymret for at kjæresten ikke får orgasme når han er inni henne. Vår ekspert på sex og samliv har konkrete råd til henne.

 

Seksualitet
Foto: Håkon Mosvold Larsen, Larsen, Håkon Mosvold

 

Spørsmål

Jeg har en kjæreste som ikke klarer å få orgasme når han er inni meg. Det skjer bare hvis jeg utfører oralsex eller bruker hånda på han. Han sier han trenger «hardere» behandling, og han mister litt av ereksjonen hvis han er inni meg lenge.

Jeg vil så gjerne at han skal ha det godt, og lurer på om du har noen tips til hva jeg kan gjøre? Har dette noe med prestasjonsangst å gjøre, eller kan det skyldes tidligere dårlige erfaringer? Vi har ikke vært sammen så lenge så jeg håper du kan hjelpe oss! Hilsen jente 25.

Margrete svarer

Først vil jeg si at det er viktig å huske på at seksualitet er noe som skal nytes og at det ikke en prestasjon!

Kjærester
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Så har jeg følgende råd til deg. Ta dere god tid og sett deg oppå han. La han ligge helt stille. Bruk gjerne hånden eller munnen på han - ikke bare på penis, men på hele kroppen. Når penis er helt stiv setter du deg over han og beveger deg vekselvis rolig og fort når han er inni deg. Si at han skal nyte og kjenne hvor godt det er for han og fortell han hvor godt du liker å sitte oppå han og kjenne at han er inni deg.

Hvis han mister ereksjonen underveis, kan du trekke deg bort fra han og stimulere han til penis blir stiv igjen. Sett deg oppå han igjen. Noen menn foretrekker å ta på seg selv for å få den stiv igjen. Fint om dere har god tid og ikke er trøtte og slitne når dere skal ha sex.

Du høres ut som en fornuftig og klok jente. Dette kan absolutt ha både med prestasjonsangst eller dårlige erfaringer å gjøre. Det kan også handle om usikkerhet eller helt andre ting. Spør hva han liker, fortell hva du liker og utforsk hverandre, og nyt seksualiteten.

Når dere blir bedre kjent så vil dette kanskje forsvinne av seg selv. Det er ikke uvanlig med ulike små seksuelle problemer før man blir ordentlig kjent og trygge på hverandre.

Fint at du spør om dette og lykke til!

Hilsen

Margrete Wiede Aasland, spesialist i sexologisk rådgivning

 

 

 

TV og radio

Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)
Før spiste vi høne til middag, nå kastes de og brukes i betong. Gjennom å redde et hønsehus med 7500 høner fra søpla, vil programleder Marit Evertsen Grimstad sette fokus på det skjulte matsvinnet og prøve å gjøre noe med det. Er det mulig å få høna tilbake på middagsbordet? (1:4)
Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.