Turban som vennefilter

Første dag på videregående bar han turban for første gang. Noen snudde ryggen til. – På denne måten fikk jeg vite hvem som var mine venner, smiler Sukhvinder Singh.

Sukhvinder Singh
Foto: Ove Gundersen / NRK

Han har en turban for enhver anledning. Omtrent tjue i tallet. Og under turbanen, røper Singh, er et par utstående ører, og en viltvoksende hårmanke. For han er ikke så sikker på at håret er så innholdsløst som vi vil ha det til. Kanskje ligger det noen slaggstoffer fra sjelslivet der, som det er verdt å ta vare på.

Det var ikke etter eget ønske at Sukhvinder Singh begynte å bære turban i ungdomstiden. Å skulle skape sin egen identitet er krevende nok, om man ikke i tillegg skal gå rundt med et ruvende hodeplagg på toppen. Singh ler hjertelig. –Jeg følte at jeg hadde mindre sjanse til å lykkes hos det annet kjønn, og det er jo alvorlig for en 17-åring, like etter sommerferien!

I ettertid ser han litt annerledes på det.

-Det at jeg gjorde meg uattraktiv, førte til at jeg fikk se hvem mine riktige venner var: De som ikke brydde seg om hva jeg hadde på hodet, men hva jeg har i hjertet.

Møt Sukhvinder Singh 02.11.08

TV og radio

Tonnevis av møbler kastes hver dag. Kan Trygve Slagsvold Vedum og Christian Strand pusse opp barneskolen til Trygve med møbler NAV har dumpa?
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)