NRK Meny
Normal

Tunge tak for Bedre Puls-gjengen

Etter noen måneder med store treningsmengder og stor framgang, har det buttet kraftig imot for flere av deltakerne.

Ole Hermann Borgan
Foto: NRK

De første ukene går gjerne alt riktig vei. Man har topp motivasjon, gjør alt man skal og har stor framgang.

Men før eller siden dukker det opp små og store problemer som gjør at man kan bli fristet til å gi opp. Slik er det også for Bedre Puls-gjengen.

"Havregrøt, havregrøt, havregrøt"

Ole Hermann Borgan med vektstang

Lei av presset. Ole Hermann måtte roe ned.

Foto: NRK

- Jeg har rett og slett ikke vært så motivert lenger, forteller Ole Hermann Borgan mens han rusler til frokostskapet og mumler et lite entusiastisk "havregrøt, havregrøt og havregrøt...".

Den 3. mai skal han etter planen løpe Sentrumsløpet på 45 minutter.

- Mange er opptatt av hvorvidt jeg klarer det eller ikke. Da kan man enten bli ekstra motivert, eller man kan begynne å tenke at målet er uoppnåelig, sier han.

LES OGSÅ: Spiser jakka hvis han klarer det

Etter to-tre kaotiske uker med mye å gjøre på jobb, gikk det hardt utover treningen.

- Det er veldig typisk. Man har bra framgang og så skjer det noe ekstraordinært som gjør at man kommer ut av det, sier trener Yngvar.

Alle sliter med sitt

Også de tre andre Bedre Puls-deltakerne har slitt med motivasjonen i det siste.

Nargis har vært sterkt redusert av allergi, Jeanette har en begynnende beinhinnebetennelse og Hans mangler motivasjon til styrketrening og løping.

- Jeg synes egentlig det er utrolig kjedelig å sykle, sukker Jeanette Engeland Brett, som på grunn av beinhinnebetennelsen er nødt til å drive med alternativ trening.

Hun har hatt stor framgang siden nyttår, og har hatt godt håp om å klare målet sitt og vel så det i Sentrumsløpet.

- Nå spørs det hvordan det går med det, sier hun.

- Ikke se deg tilbake

Yngvar Andersen

Se framover, råder Yngvar Andersen.

Foto: NRK

Trener Yngvar har ett hovedbudskap til Bedre Puls-deltakerne når det går trått:

- Gå videre uten å se deg tilbake!

- Det kommer perioder for alle hvor det skjer noe ekstraordinært som gjør at det blir vanskelig å trene, eller at motivasjonen svikter. Da gjelder det å holde fokus framover. Ikke tenke noe mer på det du har mistet av trening, råder han.

Han presiserer også at treningsmengdene til disse fire er mye større enn man bør gi seg i kast med uten spesiell oppfølging.

- Man må finne et nivå som man har sjanse til å gjennomføre i hverdagen. Ellers blir det altfor lett å gi seg, konstaterer han.


TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.