Til 4 personer trenger du:
Burger:
400 g karbonadedeig
1 stk. løk
2 båt hvitløk
1 stk. egg
1 ts salt
2 ss potetmel
1 dl cultura naturell pærevariant
50 g cheddar revet
Tilbehør:
8 stk. mandelpotet
100 g sukkererter
150 g cherrytomat
100 g frisk sjampinjong
150 g salatblad blandet
4 skive brød
Rosa saus:
1 stk. rød chili uten frø, finhakket
1 ss chilisaus søt type
1 dl kesam
Grønn saus:
1 stk. avocado most
1 dl kesam
1 båt hvitløk presset
1 ts sitronsaft
Fremgangsmåte:
Finhakk løken og bland i de andre ingrediensene. Form 4 store burgere. Stek dem i stekepanne i 5-6 minutter på hver side. Legg dem i en ildfast form i ovnen på 180 grader og stek i 10 minutter.
Fres poteter, sopp og sukkererter lett i panne. Del brødskiven i to og legg den ene delen på tallerkenen. Legg på hamburger, sausene og til slutt den andre brødskiven over. Legg deretter på grønnsaker og poteter. Pynt gjerne med chili.
Oppskrift: Opplysningskontoret for Meieriprodukter