Er du bekymret for om det er trygt å kjøpe sushi fra restauranten på hjørnet eller kjøledisken i butikken?
Mattilsynets avsløringer i forrige uke har kanskje gjort mange skeptiske til fisk, for ikke å snakke om rå fisk, som brukes i sushi.
- Les også:
har vandret hovedstaden rundt og handlet 52 rå fisk fra 11 restauranter og 9 butikker. Deretter har fisken blitt sjekket på et laboratorium.
Resultatet av stikkprøvene viser at man stort sett kan være trygg når man handler sushi i Oslo.
Kun én fisk inneholdt for mye bakterier. En kveite fra Sushi & wok på Majorstuen i Oslo holdt for høyt bakterieinnhold; mellom 500 000 og 5 000 000 kvalitetsforringende bakterier per gram.
– Dette er altfor høyt. Til sammenligning tillates ikke over 1000 slike bakterier per gram i Japan, sier Sissel Ranneklev i Colifast som har testet fisken for
.Også Veterinærinstituttet sier at dette er for høyt, og sier at fisk som skal etes rå bør være fersk.
Restauranten beklager funnet, men lover å gå gjennom kontrollrutinene sine.
At kun én av 52 fisk ikke tilfredsstilte kravene, fører til at
konkluderer med at sushi er både sunt, godt og trygt.Her ble stikkprøvene tatt
Restauranter:
- Helt rått, Grünerløkka
- Sun sushi, Torshov
- Sushi King, Majorstua
- Sushi Express, Homansbyen
- Nodee, Majorstuen
- Sushi & Wok, Majorstuen
- Noodle Pie, Grünerløkka
- Sushi & Dinner, Bislet
- Le Meo Sushi, Pilestredet
- Spice leveringsrestaurant
- Alex Sushi, Frogner
Butikker:
- Smart Club, Slependen
- Jacobs, Holtet
- Deli di Luca, Grünerløkka
- Meny, Østerås
- Eiksmarka fisk og vilt, Eiksmarka
- Ultra CC Vest, Lilleaker
- Rema, Asker
- Centra, Collosseum
- Ica Maxi, Sjølyst
SE ALT OM DENNE TESTEN HER: