Samtidig truer hun med at Mark Zuckerberg og co kan vente seg store bøter hvis Facebook fortsetter å bryte Tysklands strenge personvern-lovverk.
Det ble uttrykt sterk misnøye i flere land da det i april ble kjent at Facebook endret personverninnstillingene, og gjorde det mulig for sine samarbeidspartnere å hente ut privat informasjon fra nettsamfunnets 400 millioner brukere.
Les også:
Ikke bra nok
Tysklands forbrukerminister Ilse Aigner.
Foto: MICHAEL GOTTSCHALK / AFPEtter voldsomme protester endret Facebook i forrige uke noe på innstillingene, slik at det nå skal være enklere for brukeren å bestemme hvilken informasjon som er offentlig.
Det er derimot ikke godt nok for den tyske forbrukerministeren Ilse Aigner, som hadde et møte med en representant for nettstedet på fredag.
– Samtalen med Facebook-ledelsen bekreftet beklageligvis min skepsis. Det er riktig at flere av personverninnstillingene er eller blir forbedret, men det er ikke i nærheten av å være godt nok til å beskytte brukernes private informasjon, uttaler Aigner til nyhetsbyrået AFP.
Les også:
Kompliserte innstillinger
Ministeren mener Facebook med vilje har gjort innstillingene kompliserte for brukerne.
– Det er enklere å forstå selvangivelsen, enn å kontrollere personverninnstillingene på Facebook, sier Aigner.
Hun understreker også at nettsamfunnets videresalg av privat info bryter med tysk lov.
– Datatilsynet ser nærmere på innstillingene nå, og jeg blir ikke overrasket om Facebook ender opp med flere bøter, sier forbrukerministeren.
Les også:
(Artikkelen fortsetter under bildet)
Facebooks personverninnstillinger er ikke uten videre enkle å finne frem i.
Foto: SkjermdumpØnsker klarhet
I Norge har Forbrukerrådet klaget Facebook inn for Datatilsynet, ettersom de mener at både nettstedet og samarbeidspartneren Zynga bryter norsk lov.
– Facebook og andre tilbydere skal ikke kunne avtale seg bort fra våre lovpålagte rettigheter, eller vise til lover i California, uttalte underdirektør Thomas Nortvedt til NRK.no i slutten av mai.
Les også:
Han vil at Datatilsynet skal avklare hva nettsteder som Facebook faktisk har lov til, samt markere overfor utenlandske firmaer at det er norsk lov som skal gjelde når de retter seg spesifikt mot norske forbrukere.
På to måneder har over tusen personer kontaktet Datatilsynet for å få hjelp til å slette informasjon på nettstedet.