Tror dialog hjelper

Steinar Bryn har ledet et prosjektet om demokrati og dialog på Nansenskolen i Lillehammer. Det har vært et vellykket prosjekt.

Steinar Bryn
Foto: NRK

Nansenskolen har åpnet min himmel, sier Steinar Bryn. Skolen ligger på Lillehammer og har lagt vekt på å være brobygger og skape forståelse mellom mennesker.

Bryn forteller at dialogprosjektet Nansenskolen har hatt har vært vellykket. Deltakere på kurs i skolens regi begynte i 1999 å bygge opp Balkan dialog-prosjekter i sine egne land – med støtte fra Nansenskolen. Det første senteret ble grunnlagt i Pristina i Kosovo.

I dag er det ni slike sentre over hele det tidligere Jugoslavia. Sentrene gir trening i- og utdanning til demokrati, menneskerettigheter og fredelig konfliktløsning. Slik utrustes stadig nye mennesker til å bygge demokratiske sivile samfunn i sine hjemland.

Steinar Bryn har vært arkitekten bak, inspiratoren og pådriveren i dette arbeidet. Hans innsats har vært enorm, og han er stadig på reise for å fremme dialogens muligheter i fredsarbeidet.

Han forsøker å stimulere til en åpen og ærlig dialog om konflikten og fremtidige løsninger. Han har en sterk tro på at økt kunnskap om ”den andre” gir større sjanser for at man finner fremtidige løsninger som inkluderer alle. Steinar Bryn har opparbeidet seg en kompetanse som han deler med mange gjennom foredrag og opplysningsvirksomhet.

Hør: Steinar Bryn om dialog 16.11.08

TV og radio

Tonnevis av søtsaker går rett i søpla fordi det er billigere å kaste enn å gi bort. Knut Arild Hareide og kona Lisa Maria bestemmer seg for å gjøre noe med dette.
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)