NRK Meny
Normal

Tronfjell Fredsuniversitetet

Ved Tronfjell Fredsuniversitetet skal man kunne lære å kjenne seg selv som mennesker - fysisk, mentalt og åndelig. Det sier styreleder Bjørn Pettersen.

Bjørn Pettersen
Foto: Privat bilde

Den Universelle Menneskerettighetserklæringen er den eneste felles pakt menneskeheten har. Den representerer et stort og nyttig fundament for den videre utvikling av et virkelig menneskevennlig samfunn. Dette er noe av intensjonen bak å bygge et fredsuniversitet på Tronfjellet i Alvdal, sier styreleder Bjørn Pettersen.

Fredsplatået - Tronfjell Fredsuniversitetet

Fredsplatået - Tronfjell Fredsuniversitetet

Foto: Stiftelsen Tronfjell Fredsuniversitetet

Stiftelsen bak prosjektet er privat. Initiativet er ideelt og er det første fredsuniversitetet som presenterer en omfattende unik og konkret plan for individuell harmoni og fred i hele verden.

Tronfjell Fredsuniversitetet - logo
Foto: Tronfjell Fredsuniversitetet

Menneskeheten møter mange alvorlige problemer og tøffe utfordringer i verden i dag. 

I vårt moderne samfunn med store ressurser til rådighet er det vanskelig å løse alle konfliktene blant oss.


Vi trenger derfor et helhetssyn på menneskelig liv og meningsfylt perspektiv på menneskeheten. En sammenhengene usikkerhet med konflikter og strid trenger å bli løst på grasrotnivå, sier Bjørn Pettersen.

Hør om Fredsuniversitetet.

Se hjemmesiden til Tronfjell Fredsuniversitetet

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.