NRK Meny
Normal

Trepion, Paeonia Suffruticosa 'Rou Fu Rong'

Denne busken er et blikkfang i hagen med sine nydelige rosa, litt åpne blomster.

Pion

TREPION: Siden trepionen 'Rou Fu Rong' ikke blomstrer i Grønn glede-hagen får dere her bilde av en annen pion som er veldig lik.

Foto: Picasa 2.7

Har du lyst på en trepion i hagen bør du finne en solrik og lun plass. Den er ikke veldig herdig (H3).

Bor du et sted hvor denne planten passer bør du likevel dekke den til de første vintrene.

Får du ikke trepion til å overvintre i hagen kan den plantes i en stor urne, og settes i en kjølig kjeller om vinteren.

Trepion er en saktevoksende busk som blir 1 til 2 meter høy. Når du planter den skal podestedet 10 til 15 cm under bakken.

Den trives best i godt drenert, humusrik, jevnt fuktig jord, men er ellers ganske tilpasningsdyktig når det gjelder jordsmonn.

Busken trenger ingen beskjæring. Det er kun nødvendig å fjerne døde og skadde greiner.

Trepioner er å få med blomster i varierende form og farge, men de fleste er rosa. Den blomstrer i mai på grener som er to år eller mer.

Trepion

BLADVERK: Bladene på 'Rou Fu Rong' har dyp grønn farge.

Foto: Agnete Bjelland Tjøm / NRK

Livsstil:

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.