NRK Meny
Normal

Trenger du noen å snakke med?

Har du behov for noen å snakke med i en vanskelig situasjon? Da kan disse numrene være til hjelp for deg.

Telefon (Illustrasjonsfoto)
Foto: colourbox.no

22 40 00 40

Kirkens SOS - døgnåpen krisetelefon

Kirkens SOS vil være til stede for dem som trenger noen å snakke med. Alle som kontakter Kirkes SOS har rett til å være anonyme. Frivillige medarbeidere har taushetsplikt og plikt til å være anonyme overfor dem som tar kontakt.

116 123

Mental Helse - døgnåpen hjelpetelefon

Mental Helse har fast ansatte vakter med variert bakgrunn som besvarer telefonen. Vaktene har god erfaring med å kommunisere med mennesker og møter innringerne som medmennesker, ikke helsefaglige spesialister.


Mannstelefonen 22 34 09 60

Åpen mandag til fredag kl 1700 - 1900

Mannstelefonen er landets eldste hjelpetelefon spesielt rettet mot menn. De som tar kontakt sliter ofte med personlige problemer ifm. samlivsbrudd, barnefordelingssaker, vold, ensomhet, arbeidslivsproblematikk osv. Mannstelefonen er betjent av frivillige telefonvakter som har god og lang erfaring i å prate med mennesker som sliter.

Si det med ord

Nett-tjeneste

Nettjenesten sidetmedord.no drives av Mental Helse. Mange forteller at de synes det er lettere å skrive om tanker og følelser, enn å snakke om dem. Du er helt anonym, og de som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

LEVE

Landsforeningen for etterlatte ved selvmord finnes fordi en rekke undersøkelser viser at for etterlatte ved selvmord, er møtet med andre i samme situasjon noe av det som er til størst hjelp. LEVE tilbyr etterlatte omsorg, støtte og informasjon gjennom kontakt med fylkeslag og lokale sorggrupper og støtteapparat.

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.