NRK Meny
Normal

Tomheten etterpå

På Allehelgenssøndag skal Gunhild Grünfeld å tenne lys på graven til sin avdøde ektemann Berthold.

Berthold Grünfeld
Foto: Fjeldstad, Knut / SCANPIX

Rettspsykiateren og sexologen Berthold Grünfeld døde 20 august i år.

Jeg kalte ham bare Berti, sier kona Gunnhild Berthold. Han var veldig fin å prate med. Vi pratet og snakket og diskuterte mye, forteller hun. Det ble aldri kjedelig.

Da Berthold Grünfeld nettopp hadde fylt 75 år, fikk han høre over telefonen at han hadde kreft. Han var borte da han fikk høre det. Han ringte hjem og fortalte det. Da visste han hvordan sykdomsbildet ville bli. Det kunne gå svært fort, sa han til kona si.

Vi har hatt det slik at når den ene var nedfor, så ble den andre sterk. Nå var det min tur til å være sterk. Han klaget aldri over noe som helst de fem månedene han var syk. Han fikk lov til å være hjemme den tiden, foreller hun. Han fikk tid til å ta avskjed med både familie og venner.

I Mellom himmel og jord forteller kona Gunhild fra 45 år samliv og om tomheten etterpå.

Hør Gunhild Grünfeld om allehelgenssøndag.

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.