NRK Meny
Normal

Tidlig utløsning kan være genetisk

Verden er urettferdig, også i senga.

Kjærester
Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Vanligvis behandles for tidlig utløsning som et rent psykologisk problem. Men nå viser en nederlandsk studie at problemet kan være genetisk.

- Han tilfredsstiller meg ikke

Utløsning uten orgasme

Menn med en spesiell versjon av et hormonstyrende gen, kommer dobbelt så fort som andre menn, ifølge studien. Nivået av serotonin i hjernen ser ut til å være avgjørende.

Man antar at 1 av 3 menn sliter med at de kommer for tidlig.

Genetisk eller psykologisk?

Kan du skylde på gener eller sitter problemet i hodet? Generelt kan man si at menn som sliter med dette uavhengig av partner, livsfaser og alder, er genetisk disponert. Er det et problem man bare har med én eller enkelte partnere, sitter det antakelig mest i hodet.

Metode mot for tidlig utløsning

Problemer med sexlivet? Vi hjelper deg!

Funnene i studien kan føre til at det kommer nye behandlingsmetoder, men uansett vil man ha nytte av å trene opp utholdenheten. Det finnes helt konkrete metoder.

Reagerer raskt

Menn som genetisk kommer tidlig, er også raske i reaksjonen på andre områder. De har godt talent for dataspill, og burde kanskje prøve seg som keeper eller teste ut bordtennis og squash.

Hvis det er noen trøst...

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.