NRK Meny

Tidlig utløsning kan være genetisk

Verden er urettferdig, også i senga.

Kjærester
Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Kilde: BBC.co.uk

Artikkelen er flere år gammel.

Vanligvis behandles for tidlig utløsning som et rent psykologisk problem. Men nå viser en nederlandsk studie at problemet kan være genetisk.

- Han tilfredsstiller meg ikke

Utløsning uten orgasme

Menn med en spesiell versjon av et hormonstyrende gen, kommer dobbelt så fort som andre menn, ifølge studien. Nivået av serotonin i hjernen ser ut til å være avgjørende.

Man antar at 1 av 3 menn sliter med at de kommer for tidlig.

Genetisk eller psykologisk?

Kan du skylde på gener eller sitter problemet i hodet? Generelt kan man si at menn som sliter med dette uavhengig av partner, livsfaser og alder, er genetisk disponert. Er det et problem man bare har med én eller enkelte partnere, sitter det antakelig mest i hodet.

Metode mot for tidlig utløsning

Problemer med sexlivet? Vi hjelper deg!

Funnene i studien kan føre til at det kommer nye behandlingsmetoder, men uansett vil man ha nytte av å trene opp utholdenheten. Det finnes helt konkrete metoder.

Reagerer raskt

Menn som genetisk kommer tidlig, er også raske i reaksjonen på andre områder. De har godt talent for dataspill, og burde kanskje prøve seg som keeper eller teste ut bordtennis og squash.

Hvis det er noen trøst...

TV og radio

Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)
Før spiste vi høne til middag, nå kastes de og brukes i betong. Gjennom å redde et hønsehus med 7500 høner fra søpla, vil programleder Marit Evertsen Grimstad sette fokus på det skjulte matsvinnet og prøve å gjøre noe med det. Er det mulig å få høna tilbake på middagsbordet? (1:4)
Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.