Oppskriftene er beregnet på fire personer.
Aspargessuppe med kjørvel
500 gram frisk asparges
2 sjalottløk
1 ss solsikkeolje
1 kjøttbuljongterning
5 dl vann
1 dl kremfløte
1 potte frisk kjørvel
1/2 ts salt
1/4 ts malt, hvit pepper
1/2 ss sitronsaft
Slik gjør du det:
Skyll aspargesen og kutt bort den nederste delen av stilkene. Del i grove biter og spar på pene topper. Skrell og hakk sjalottløk og fres den myk i olje. Ha i aspargesbitene og stek de i pannen en kort stund. Smuldre buljongterningen og hell på vann. Kok opp og la det småkoke i 10-12 minutter. Rør så inn fløte og tilsett kjørvel etter smak. Bruk en stavmikser i kjelen og kjør suppen jevn. Forvell de pene aspargestoppene i lettsaltet vann, og pynt suppen med disse og litt grovhakket kjørvel før den serveres.
Tomatsuppe med tortellinispyd
1 løk
1 hvitløksbåt
1 ss olje
500 gram modne tomater
1 kjøttbuljongterninger
6 dl vann
1/2 ts salt
nykvernet pepper
Tilbehør:
250 gram fersk tortellini
en neve frisk basilikum
Slik gjør du det:
Skrell og finhakk løk og hviløk. Varm oljen i en gryte og surr løken på middels varme i et par minutter, slik at den blir myk. Skåld tomatene ved å skjære et kryss på toppen av tomatene og la de ligge i kokvarmt vann et minutt. Ta de opp av det varme vannet og legg de i en bolle med kaldt vann. Ta de opp av vannet og dra skinnet av. Finhakk tomatene i en blender eller med en stavmikser. Tomater, buljongterninger og vann has i gryten og la suppen koke under lokk i fem-ti minutter. Smak til med salt og pepper.
Kok tortellini etter anvisning på pakken. Tre de på et trespyd og legg de tvers over suppeskålen før servering. Drøss over litt grovhakket basilikum.
Minestronesuppe
4 ss olivenolje
1 båt presset hvitløk
3 poteter, skåret i terninger
2 gulrøtter, skåret i skiver
1 purre i ringer
1/4 hodekål, skåret i biter
1 grønn squash, skåret i terninger
2 modne tomater, flådd og i båter
1/2 rød chili, uten frø og finhakket
6 dl kjøttbuljong (utblandet) eller kraft
1/2 boks hermetiske tomater
100 gram spaghetti eller annen pasta
1 boks hvite bønner, skylt i kaldt vann
salt
nykværnet pepper
litt sukker
en neve frisk rosmarin, finhakket
en neve kruspersille, grovhakket
Revet hvitost eller parmesan
Slik gjør du det:
Bland olivenolje og hvitløk i en stor gryte og la det surre et par minutter. Ha i poteter og grønnsaker og stek og rør på middels varme i ca. 5 minutter. Hell på kraft og tomater og la alt småkoke i 10-15 minutter til grønnsakene er møre. Ha i pasta, bønner og finhakket rosmarin. Kok opp.
Smak til med salt, pepper og litt sukker. Server suppen rykende varm med kruspersilledryss, revet ost og ferskt brød.