The Beatles var fullkomne

Musikkprofessor Asbjørn Schåtun er facinert av The Beatles. De er et av hans store forbilder. Han mener den engelske pop-gruppas sanger er originale, og de står seg i årevis.

Asbjørn Schåtun

Han er pioner i computer-støttet komponering her i landet og bruker sin kreativitet til å undervise i komposisjon. Det er professor ved Norsk Musikkhøgskole, Asbjørn Schåtun som har denne interessen.

Men har har også en annen hemmelighet. Schåtun er nemlig facinert av The Beatles. De er et av hans store forbilder. Han mener den engelske pop-gruppas sanger er originale, og de står seg i årevis.

Beatles
Foto: AP

Det er både nyttig og interessant å sette seg inn i hvordan The Beatles jobbet for å få fram sine låter, sier han. Han mener de var det ultimate, kreative team som greide å revolusjonere popmusikken fullstendig.

Hør Asbjørn Schåtun om The Beatles.

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.