NRK Meny
Normal

The Beatles var fullkomne

Musikkprofessor Asbjørn Schåtun er facinert av The Beatles. De er et av hans store forbilder. Han mener den engelske pop-gruppas sanger er originale, og de står seg i årevis.

Asbjørn Schåtun

Han er pioner i computer-støttet komponering her i landet og bruker sin kreativitet til å undervise i komposisjon. Det er professor ved Norsk Musikkhøgskole, Asbjørn Schåtun som har denne interessen.

Men har har også en annen hemmelighet. Schåtun er nemlig facinert av The Beatles. De er et av hans store forbilder. Han mener den engelske pop-gruppas sanger er originale, og de står seg i årevis.

Beatles
Foto: AP

Det er både nyttig og interessant å sette seg inn i hvordan The Beatles jobbet for å få fram sine låter, sier han. Han mener de var det ultimate, kreative team som greide å revolusjonere popmusikken fullstendig.

Hør Asbjørn Schåtun om The Beatles.

TV og radio

Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)
Før spiste vi høne til middag, nå kastes de og brukes i betong. Gjennom å redde et hønsehus med 7500 høner fra søpla, vil programleder Marit Evertsen Grimstad sette fokus på det skjulte matsvinnet og prøve å gjøre noe med det. Er det mulig å få høna tilbake på middagsbordet? (1:4)
Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.