Hopp til innhold

The Beatles var fullkomne

Musikkprofessor Asbjørn Schåtun er facinert av The Beatles. De er et av hans store forbilder. Han mener den engelske pop-gruppas sanger er originale, og de står seg i årevis.

Asbjørn Schåtun

Han er pioner i computer-støttet komponering her i landet og bruker sin kreativitet til å undervise i komposisjon. Det er professor ved Norsk Musikkhøgskole, Asbjørn Schåtun som har denne interessen.

Men har har også en annen hemmelighet. Schåtun er nemlig facinert av The Beatles. De er et av hans store forbilder. Han mener den engelske pop-gruppas sanger er originale, og de står seg i årevis.

Beatles
Foto: AP

Det er både nyttig og interessant å sette seg inn i hvordan The Beatles jobbet for å få fram sine låter, sier han. Han mener de var det ultimate, kreative team som greide å revolusjonere popmusikken fullstendig.

Hør Asbjørn Schåtun om The Beatles.

TV og radio

Tonnevis av møbler kastes hver dag. Kan Trygve Slagsvold Vedum og Christian Strand pusse opp barneskolen til Trygve med møbler NAV har dumpa?
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)