Hopp til innhold

TEST: Er du innadvendt?

Ta testen som kan gi deg en pekepinn på hvorvidt du er introvert eller ekstrovert.

Innadvendt

De færreste er verken helt introverte eller helt ekstroverte. Illustrasjonsfoto.

Foto: Colourbox

I boken «Stille. Introvert styrke i en verden som aldri slutter å snakke» tar forfatteren Susan Cain for seg 20 påstander om personlighet.

Påstandene finner du i testen nedenfor, og skal gi deg en pekepinn på om du er en introvert eller ekstrovert person. Eller sånn midt imellom.

Derfor er det relevant

Det å være veldig introvert eller veldig ekstrovert kan ha en del å si – spesielt når en skal søke jobb.

I en kronikk på NRK Ytring forteller førstelektor, forfatter og twitterdronning Elin Ørjasæter om det hun mener er et overdrevent søkelys på de utadvendte eller ekstroverte i arbeidsmarkedet.

«For det er på tide å ta et oppgjør med den ukritiske hyllingen av «samarbeid», «samhandling» og «team», for ikke å snakke om vår nesegruse beundring for «karisma», «handlekraft» og «sjarm». Både i skole og arbeidsliv kan vi bli flinkere til å ta hensyn til de introverte.» skriver Ørjasæter.

Jobbeksperter mener likevel at de innadvendte ikke skal la seg skremme fra å søke på jobber som tilsynelatende er rettet mot de utadvendte.

– Jeg tror på det å utfordre seg selv som introvert til å tenke gjennom hva du skal trene på, fordi vi alle har styrker og svakheter. Er du bevisst på svakhetene dine, kan du lettere styrke denne siden av deg, sier konsernsjef Maalfrid Brath i ManpowerGroup, i denne artikkelen.

TV og radio

Tonnevis av møbler kastes hver dag. Kan Trygve Slagsvold Vedum og Christian Strand pusse opp barneskolen til Trygve med møbler NAV har dumpa?
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)