TEST: Er du innadvendt?

Ta testen som kan gi deg en pekepinn på hvorvidt du er introvert eller ekstrovert.

Innadvendt

De færreste er verken helt introverte eller helt ekstroverte. Illustrasjonsfoto.

Foto: Colourbox

I boken «Stille. Introvert styrke i en verden som aldri slutter å snakke» tar forfatteren Susan Cain for seg 20 påstander om personlighet.

Påstandene finner du i testen nedenfor, og skal gi deg en pekepinn på om du er en introvert eller ekstrovert person. Eller sånn midt imellom.

Derfor er det relevant

Det å være veldig introvert eller veldig ekstrovert kan ha en del å si – spesielt når en skal søke jobb.

I en kronikk på NRK Ytring forteller førstelektor, forfatter og twitterdronning Elin Ørjasæter om det hun mener er et overdrevent søkelys på de utadvendte eller ekstroverte i arbeidsmarkedet.

«For det er på tide å ta et oppgjør med den ukritiske hyllingen av «samarbeid», «samhandling» og «team», for ikke å snakke om vår nesegruse beundring for «karisma», «handlekraft» og «sjarm». Både i skole og arbeidsliv kan vi bli flinkere til å ta hensyn til de introverte.» skriver Ørjasæter.

Jobbeksperter mener likevel at de innadvendte ikke skal la seg skremme fra å søke på jobber som tilsynelatende er rettet mot de utadvendte.

– Jeg tror på det å utfordre seg selv som introvert til å tenke gjennom hva du skal trene på, fordi vi alle har styrker og svakheter. Er du bevisst på svakhetene dine, kan du lettere styrke denne siden av deg, sier konsernsjef Maalfrid Brath i ManpowerGroup, i denne artikkelen.

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.