NRK Meny
Normal

Test av videokameraer

Skal du kjøpe nytt videokamera? Da bør du ta en titt på denne testen først.

Panasonic NV-GS500EG-S

 

Mange muligheter innen blant annet format og overføring til PC/TV gjør at brukeren må være litt mer en vanlig påpasselig når man står overfor kjøp eller utskiftning av videokamera.

LES MER OM FORMAT HER

Kameraene vi får kjøpt i dag nærmer seg de profesjonelle versjonene. De har blant annet flere finurlige tekniske løsninger eller tilbud innebygd i kameraet. De har også mulighet for valg mellom helt eller delvis manuell betjening eller automatisk opptak.

Opptak av lyd er som regel et svakt punkt hos konsumentkameraene. Fastmonterte mikrofoner er ofte retningsstyrte og tar i hovedsak opp lyd fra samme retning som kameralinsa til enhver tid peker, og ofte i begrenset omkrets. Kommer lyd og bilde fra hver sin vinkel, har du da et problem. En separat løs mikrofon som er koblet til en ekstern lydinngang på kameraet er da det som trengs. Utover dette er også trådløse mikrofoner en god løsning.

Før eventuell redigering, må du overføre opptakene til en PC. Det er derfor viktig å sørge for at din PC og kamera har samme mulighet for overføring.

Forbrukerrapportens test  av hele 47 modeller viser hvilke kameraer som kom best ut i de forskjellige klassene. Ingen fikk betegnelsen "meget bra", men flere fikk "bra" og nedenfor ser du hvilke.

Mini-DV

Her ble 21 modeller testet, og den som kom best ut var Panasonic NV-GS500EG-S. Det fikk betegnelsen "bra". Sist kom Samsung VP-D361 med betegnelsen "under middels".

DVD

Her ble 15 modeller testet, og den som kom best ut var Panasonic VDR-D300EG-S som fikk betegnelsen "bra". Nederst kom Samsung VP-DC163 med betegnelsen "under middels".

Minnekort

Her ble 4 modeller testet, og den som kom best ut var Panasonic SDR-S100 med betegnelsen "bra", og igjen var det Samsung som kom dårligst ut; Samsung VP-MM11 fikk betegnelsen "under middels".

Harddisk

I denne klassen ble det testet 7 modeller, og den som kom best ut var Sony DCR-SR100E med betegnelsen "bra". Dårligst ut kom JVC GZ-MG27E med betegnelsen "under middels".

Klikk her - Forbrukerrapportens test  - for å se alt om testen.

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.