NRK Meny
Normal

Test av vaskemaskiner

13 maskiner er testet, og en av de billigste vaskemaskinene kommer høyt opp i denne testen. Se hvilken!

Klesvask
Foto: Scanpix / SCANPIX

  Forbruker-rapporten  har testet 13 vaskemaskiner, og går du for tredjeplassen i stedet for vinneren, kommer du unna med halv pris.

AEG-Electrolux L 74850

Testvinneren -AEG-Electrolux L 74850

Foto: ICRT / Forbrukerrapporten

DVD-opptaker? Digitalkamera? Ansiktskrem? Alpinski? Se disse testene og mer til på vår test-side!

Vaskemaskinene er testet for vaskeevne, skylling, tidsbruk, sentrifugering, strøm- og vannforbruk samt støynivå og brukervennlighet.

AEG- Electrolux L 74850 kommer best ut i testen, men den er også blant de dyreste til en pris av 8000 kroner. Den får pluss for bra vasking, at den er stillegående bortsett fra ved sentrifugering, som den også gjør bra. I tillegg er den blant de kjappeste. Den får minus på skylling og pris.

Miele W 3821 kommer på andreplass i testen. Den vasker greit, men får pluss for skylling, raskhet og at den er stillegående. Også ved sentrifugering er den ikke blant de mest bråkete. 
Den får imidlertid minus på prisen; 10 000 kroner.

På tredje plass finner vi AEG L 54609 til halvparten av prisen. Den vasker tøyet nesten like godt som testvinneren, er stillegående (også forholdsvis rolig ved sentrifugering). I tillegg er prisen halvparten av den til testvinneren; 4000 kroner.
Den får imidlertid minus for dårlig skylling og at den "bare" tar 5 kg tøy mot testvinnerens 7 kg.

Testens taper er Indesit SIXL149 S.  Vasking og tidsbruk er bare middels bra. I tillegg bråker den mest av alle maskinene.

Se de andre 9 maskinene og alle test-data på Forbruker-rapporten .

TV og radio

Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)
Før spiste vi høne til middag, nå kastes de og brukes i betong. Gjennom å redde et hønsehus med 7500 høner fra søpla, vil programleder Marit Evertsen Grimstad sette fokus på det skjulte matsvinnet og prøve å gjøre noe med det. Er det mulig å få høna tilbake på middagsbordet? (1:4)
Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.