Test av vaskemaskiner

13 maskiner er testet, og en av de billigste vaskemaskinene kommer høyt opp i denne testen. Se hvilken!

Klesvask
Foto: Scanpix / SCANPIX

  Forbruker-rapporten  har testet 13 vaskemaskiner, og går du for tredjeplassen i stedet for vinneren, kommer du unna med halv pris.

AEG-Electrolux L 74850

Testvinneren -AEG-Electrolux L 74850

Foto: ICRT / Forbrukerrapporten

DVD-opptaker? Digitalkamera? Ansiktskrem? Alpinski? Se disse testene og mer til på vår test-side!

Vaskemaskinene er testet for vaskeevne, skylling, tidsbruk, sentrifugering, strøm- og vannforbruk samt støynivå og brukervennlighet.

AEG- Electrolux L 74850 kommer best ut i testen, men den er også blant de dyreste til en pris av 8000 kroner. Den får pluss for bra vasking, at den er stillegående bortsett fra ved sentrifugering, som den også gjør bra. I tillegg er den blant de kjappeste. Den får minus på skylling og pris.

Miele W 3821 kommer på andreplass i testen. Den vasker greit, men får pluss for skylling, raskhet og at den er stillegående. Også ved sentrifugering er den ikke blant de mest bråkete. 
Den får imidlertid minus på prisen; 10 000 kroner.

På tredje plass finner vi AEG L 54609 til halvparten av prisen. Den vasker tøyet nesten like godt som testvinneren, er stillegående (også forholdsvis rolig ved sentrifugering). I tillegg er prisen halvparten av den til testvinneren; 4000 kroner.
Den får imidlertid minus for dårlig skylling og at den "bare" tar 5 kg tøy mot testvinnerens 7 kg.

Testens taper er Indesit SIXL149 S.  Vasking og tidsbruk er bare middels bra. I tillegg bråker den mest av alle maskinene.

Se de andre 9 maskinene og alle test-data på Forbruker-rapporten .

TV og radio

Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)
Norsk dokumentarserie. I tre månender har de 8 ungdommene hatt samtaleterapi med psykolog Peder Kjøs, og sammen har de funnet veier for å endre livene sine. Psykolog Peder Kjøs og gruppa trener Trine i å tørre å være seg selv. Malin gjør store fremskritt, og Kira med ME kjenner energien komme litt tilbake. Fredrik kommer frem til en løsning han vil prøve på. (8:8)