NRK Meny
Normal

Test av multiskrivere

Nye multifunksjonsskrivere kan nesten "alt". De skanner og kopierer, og noen kan også skrive direkte på CD- eller DVD-plater. Vi har testet åtte av dem.

Test av multiskrivere
Foto: Lyd & bilde

Det manger ikke på finesser i moderne skrivere med multifunksjoner. Trådløs tilkobling er for eksempel i ferd med å bli lansert som én av mange nye muligheter. Men kvaliteten på de populære skriverne varierer en god del, både når det gjelder brukervennlighet og utskrifter.

Sammen med bladet Lyd & Bilde har vi testet åtte populære skrivere, fra de rimeligste hverdagsmaskinene til litt mer påkostede varianter spesielt beregnet på fotoentusiasten. Veiledende pris varierer fra 900 til 3600 kroner.

Disse skriverne er testet:

  • Brother DCP-585CW
  • Canon Pixma MP540
  • Epson Stylus SX405 Wifi
  • HP Photosmart C5380
  • Lexmark X4950
  • Canon Pixma MP980
  • Epson Stylus PX700W
  • HP Photosmart C8180

Les hele testen hos Lyd & Bilde her.

Og vinnerne er ...

Canon Pixma MP540 (900 kroner) kåres til testens beste kjøp for blant annet den svært gode kopieringskvaliteten. Få tilkoblingsmuligheter og dårlige navigeringsknapper trekker noe ned i vurderingen, men konklusjonen blir likevel fem av seks stjerner.

Alt i alt er Epson Stylus PX700W (2000 kroner) testvinner. Ikke fordi noen av funksjonene er spesielt mye bedre enn hos de andre kandidatene, men fordi den er nesten helt uten svakheter. Også denne får fem av seks stjerner.

Les også: Test av uoriginale blekkpatroner .

Lurer du på noe om teknologi? Les svar og send spørsmål til FBIs eksperter her!

TV og radio

Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)
Før spiste vi høne til middag, nå kastes de og brukes i betong. Gjennom å redde et hønsehus med 7500 høner fra søpla, vil programleder Marit Evertsen Grimstad sette fokus på det skjulte matsvinnet og prøve å gjøre noe med det. Er det mulig å få høna tilbake på middagsbordet? (1:4)
Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.