Test av kombiskap

Skinnet bedrar. De fleste kombiskap ser temmelig like ut, men under overflaten skjuler det seg store kvalitetsforskjeller. Se hvilket skap som ble best i test.

Kjøleskap
Foto: Kjartan Ovesen, NRK

Det er ikke alltid slik at dyrest nødvendigvis er best. Riktignok kommer testens mest kostbare kombiskap ut som testvinner denne gangen, men ett av de billigste alternativene er en svært god nummer to.

Og velkjent merkevare gir ikke nødvendigvis full valuta for pengene. Skapet fra Bosch kommer desidert dårligst ut og er testens taper.

Det er Forbrukerrapporten som har testet åtte kombinerte kjøle- og fryseskap av velkjent merke, i samarbeid med flere andre europeiske forbrukerorganisasjoner.

Prisene varier fra 5000 til 8000 kroner, mens skapenes størrelse varierer mellom 201 og 285 liter i kjøledelen og fra 74 til 94 liter i frysevolum.

Unøyaktig reklame

Felles for alle de åtte skapene er at produsentene lover mer enn de kan holde i sin markedsføring. Testen viser at fabrikkenes informasjon om volum, kjølekapasitet og energiforbruk ofte er misvisende.

Gram KF 320-01 White kombiskap

Gram KF 320-01 er testens vinner.

Foto: Gram

Ett eksempel: hos testvinneren er det virkelige volumet hele 40 prosent mindre enn det produsenten oppgir!

Felles for alle de åtte skapene er at de er enkle å rengjøre innvendig. Samtlige leveres også med dører som kan hengsles om. Men det er store forskjeller når det gjelder hvor solide hyllene og skuffene er.

Testen har lagt størst vekt på energiforbruk, stabil temperatur, brukervennlighet, isolasjonsevne og kapasitet.

Kombiskapet Gram KF 320-01 White (cirkapris kr. 8000) er testens vinner, tett fulgt av Samsung RL 34 SCSW (kr. 5000).

Dårligst ut kommer Bosch KGN 39 X03 (kr. 7000).

Se hele testen her!

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.