Test av barneseter

Tenker du på å kjøpe barnesete til bilen? Kun 1 av 25 seter fikk karakteren meget bra. Se hvilke som er best og verst i test.

Barnesete for bilen

Kun ett merke fikk karakteren meget bra i testen.(Barnesetet på bildet har ingenting med testen å gjøre)

Foto: ScandinavianStockPhoto

Forbrukerrådet har i samarbeid med andre bil- og forbrukerorganisasjoner i Europa testet stoler og seter på det norske markedet.

Ifølge Forbrukerrådet er det store kvalitetsforskjeller på setene, så det kan lønne seg å ta en ekstra titt på testen før man bestemmer seg.

 

Best i test

Merkene Maxi Cosi og Römer kommer jevnt over godt ut i testen. Disse produktene er gjerne litt dyre, men de er både sikre og brukervennlige.

Øverst på pallen finner vi Maxi Cosi Cabriofix som er det  eneste barnesete som oppnår karakteren meget bra. Barnestolen står stabilt i bilen og den gir barnet svært god hodebeskyttelse. Det er også enkelt å installere stolen. Et grønt merke forteller når det er riktig gjort, og det er dermed umulig å misforstå.

 

Populært merke med store problemer

Det populære merket, Akta Graco, sliter med å komme godt ut i årets test. I år testet Forbrukerrådet stolen Akta Graco duologic og testpanelet hadde store problemer med å få stolen til å sitte riktig. De konkluderte dermed med at det er stor fare for at foreldre bruker stolen feil, og at barnet dermed ikke er godt nok sikret.

 

Kastes ut av setet

Stolen som kom verst ut i testen er en Brio-stol. Brio er et kjent merkenavn innenfor en rekke barneprodukter, men stolen Brio Zento er blant de tre verste stolene. I kollisjonstesten blir stolen kastet av bilsetet og ned mot dørken, slik at hodet på testdukken blir slengt inn i setet foran.

Setene for de største barna (fra 15 kilo, ¾- år, og oppover), er gjennomgående dårligere enn stolene for de minste. Det er også flere dårlige seter i den største gruppen.

Se hele testen til Forbrukerrådet her

 

TV og radio

Tonnevis av møbler kastes hver dag. Kan Trygve Slagsvold Vedum og Christian Strand pusse opp barneskolen til Trygve med møbler NAV har dumpa?
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)