Test av barneseter

Tenker du på å kjøpe barnesete til bilen? Kun 1 av 25 seter fikk karakteren meget bra. Se hvilke som er best og verst i test.

Barnesete for bilen

Kun ett merke fikk karakteren meget bra i testen.(Barnesetet på bildet har ingenting med testen å gjøre)

Foto: ScandinavianStockPhoto

Forbrukerrådet har i samarbeid med andre bil- og forbrukerorganisasjoner i Europa testet stoler og seter på det norske markedet.

Ifølge Forbrukerrådet er det store kvalitetsforskjeller på setene, så det kan lønne seg å ta en ekstra titt på testen før man bestemmer seg.

 

Best i test

Merkene Maxi Cosi og Römer kommer jevnt over godt ut i testen. Disse produktene er gjerne litt dyre, men de er både sikre og brukervennlige.

Øverst på pallen finner vi Maxi Cosi Cabriofix som er det  eneste barnesete som oppnår karakteren meget bra. Barnestolen står stabilt i bilen og den gir barnet svært god hodebeskyttelse. Det er også enkelt å installere stolen. Et grønt merke forteller når det er riktig gjort, og det er dermed umulig å misforstå.

 

Populært merke med store problemer

Det populære merket, Akta Graco, sliter med å komme godt ut i årets test. I år testet Forbrukerrådet stolen Akta Graco duologic og testpanelet hadde store problemer med å få stolen til å sitte riktig. De konkluderte dermed med at det er stor fare for at foreldre bruker stolen feil, og at barnet dermed ikke er godt nok sikret.

 

Kastes ut av setet

Stolen som kom verst ut i testen er en Brio-stol. Brio er et kjent merkenavn innenfor en rekke barneprodukter, men stolen Brio Zento er blant de tre verste stolene. I kollisjonstesten blir stolen kastet av bilsetet og ned mot dørken, slik at hodet på testdukken blir slengt inn i setet foran.

Setene for de største barna (fra 15 kilo, ¾- år, og oppover), er gjennomgående dårligere enn stolene for de minste. Det er også flere dårlige seter i den største gruppen.

Se hele testen til Forbrukerrådet her

 

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.