Normal

Test av barbermaskiner

Se hvilken barbermaskin som ble best i test.

Barbermaskiner

Disse tre kom best ut i testen; Philips arcitec RQ 1095, Braun Pulsonic 9595 5671 og Panasonic Pro-Curve ES 7036 s.

Foto: NRK/Forbrukerportalen

Se alle tester her!

Det er mye å tenke på når man skal kjøpe barbermaskin. Fremdeles selges barbermaskiner med gammeldagse nikkelkadmium batterier.

Forbruker-rapporten har testet 12 barbermaskiner fra de største produsentene. Braun Pulsonic 9595 ble testens vinner, men prisen er på hele 3300 kroner.

(Et tips kan være å kjøpe denne i utlandet. Kjenner du noen som skal til for eksempel USA, gjør dagens gunstige dollarkurs atkan du komme unna med halve prisen).

Testens beste kjøp mener Forbrukerinspektørene er Panasonic Pro-Curve ES 7036s. Den scorer nesten like høyt, og koster bare 700 kroner.

Testens dårligste

Panasonic har også etter vår mening testens dårligste produkt, selv om Braun har en modell som får ett poeng mindre. Panasonics Pro-Curve ES 4025s har imidlertid miljøskadelige batterier i tillegg til at barbermaskinen scorer dårligst på brukervennlighet.

Det er et uavhengig brukerpanel og en analyse i et laboratorium som er bakgrunnen for testen. Testen er et samarbeid mellom forbrukerorganisasjonene i Europa.

Hele testen finner du her: Forbruker-rapporten .

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.