NRK Meny
Normal

Test av bærbare DVD-spillere

De er en glede for småbarnsforeldre på biltur, og populært kalt støydempere. Se hvilken DVD-spiller som ble best i test.

Dvd-spiller for bil

Før du drar på bilferie med barn, bør du vurdere å skaffe deg en bærbar DVD-spiller.

Foto: Camera 12

Barn i baksetet som hyler, skriker og krangler er blitt stor butikk for elektronikkbransjen.

I serien av mer eller mindre nyttige elektronikkprodukter, dukket den bærbare DVD-spilleren opp for noen år siden. Og nyttig viste den seg å være.

Sjeldent har foreldre valfartet el-butikkene mer, for å handle gadgets til sine barn.

I 2007 tok salget av bærbare dvd-spillere av i Norge. Hittil er det solgt 330 000 av spillere som også har skjerm integrert.

Les også:

Lite forskjell

Vanligste bruksområder er bil. Bladet Lyd&Bilde har testet ut et stort utvalg av disse. Kvaliteten på skjermene er ikke veldig bra, ettersom det ville gjort dem for dyre for målgruppen.

Strengt tatt var resultatene svært jevne, så man burde ta en nærmere titt på modellene, og velge etter DVD-spillernes forskjellige funksjoner. Disse støydemperne har utviklet seg lite de siste årene, og forskjellen mellom testdeltagerne viste seg som svært små, totalt sett.

Phillips PET830 ble best i test, mens DMTech 782US ble beste kjøp.

Det finnes ikke noe DVD-politi, som bestemmer hvor du skal bruke din lille filmfremviser. Men alle spillerne må festes i bil, hvis ikke kan far eller mor få et svært hardt og tungt prosjektil i bakhodet ved en kinkig oppbremsning.Men frykt ikke, dette følger med på alle apparater.

Testen i sin helhet og modellenes spesifikasjoner ligger på Lyd&Bildes hjemmesider.

Se hele testen hos lydogbilde.no

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.