Test av actionkameraer

Med et actionkamera er det både enkelt og moro å forevige alt som skjer i bakken eller i turløypa. Spesielt dyrt er det heller ikke. Vi har testet fire av de mest solgte hjelmkameraene.

Video KAMERATEST-150212-FB19

Fire av gutta på snowboardlandslaget er klare til kameratest. Fra venstre Sondre Tiller (20), Aleksander Østreng (20), Ole Christian Hagen (16) og Simen Kildebo Neraker (21). (Foto: Martin Giæver/NRK)

Actionkameraer er små, kompakte og enkle å bruke. De får plass i lomma, de tåler en trøkk og kan festes nær sagt overalt.

Prisene varierer noe, men de koster ikke all verden. Spørsmålet er om kvalitetsforskjellene er store.

På snowboard

Fire av gutta på det norske landslaget i snowboard-VM har testet hvert sitt populære hjelmkamera for Forbrukerinspektørene.

Testens "dommer" i Wyllerløypa er redaktøren for NRKbeta, Eirik Solheim. Han er generelt imponert over hvor bra de bitte små kameraene er blitt.

Han liker også at prisene ikke er avskrekkende, og at batteriene varer lenge. Og ikke minst: et par av kameraene har meget god bildekvalitet.

  • Se hele testen i videoen øverst!

Kameraene vi har testet, i rangert rekkefølge:

Actionkameraer

Bak fra venstre: Drift HD og GoPro Hero 2. Foran fra venstre: Contour Roam og Midland XTC-300.

Foto: Martin Giæver / NRK

GoPro Hero 2

  • Pris: 3499 kroner
  • Konklusjon: Bildene er overraskende mye bedre enn hos alle de tre andre kameraene. En soleklar testvinner.

Drift HD

  • Pris: 2990 kroner
  • Konklusjon: Brukbar optikk, god bildekvalitet og tommelen opp for skjerm i kameraet.

Contour Roam

  • Pris: 1990 kroner
  • Konklusjon: Tar relativt skarpe bilder, men de skjemmes likevel av noe støy selv i godt lys.

Midland XTC-300

  • Pris: 2790 kroner
  • Konklusjon: Optikken ser ut til å være kameraets største svakhet. Kommer dårligst ut i testen.

LES OGSÅ: Test av treningsapper på mobil

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.