NRK Meny
Normal

Tempel av snø

Årets konfirmanter bygger en tilnærmet tro kopi av tempelet i Jerusalem på Jesu tid. Og oppgaven blir gjort med både entusiasme og engasjement.

Et tempel - gjort av snø. Det er en av oppgavene som konfirmantene i har fått i sin forberedelse. Det kan også kalles et te-hus, for et tempel kan brukes til så mangt. Og de har bygd det etter tegning, sier konfirmantene fra Vadsø og Vestre Jakobselv.

De syns det er kult å være på konfirmantweekend sammen. De er om lag 50 konfirmanter som kan velge vidt forskjellige aktiviteter på samlingen. Noen baker brød, andre skriver preken, noen øver på kor-sang, men de fleste lager snø-tempel.

Templet lages etter tegninger - med tempel og tempelplass og det hele! Når arbeidet er gjort, venter kakao og boller på menighetshuset.

De har bare lovord å si om opplegget. Det er "all right2 å være konfirmant i et slikt opplegg. De lærer seg hvordan de forskjellige menneskene skulle oppføre seg i templet.

Der var også paktens ark, dit bare ypperstepresten kunne komme en gang i året. De lærer at det ikke er forskjell på folk. Hit kan alle komme. Det er heller ikke lenger forskjell på menn og kvinner. Jo, dette opplegget opplever konfirmantene som positivt, sier de.

Lagt til rette for nett av Helge Helgheim.

Lyd og video

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.