Svarte om likningsverdien!

Innen fredag må du ha levert skjemaet for likningsverdi på boligen din. Skatteetaten stilte til nettmøte i dag klokken 12!

Ligningsverdi

Innen fire dager skal du ha levert skjema for din boligs likningsverdi, enten elektronisk, med SMS eller brev.

Foto: Karina Jørgensen / NRK

Onsdag stilte Roar Lyby, underdirektør i Skatt Øst og Anette Utheim, rådgiver i Skatt Øst og Kenneth Andreassen, seniorrådgiver i Skattedirektoratet til nettmøte klokken 12.00.

Les svarene her.

I brevet fra Skatteetaten står det at du skal rapportere inn arealet på primære rom (P-ROM) i boligen din, men hvis du ikke vet arealet på P-ROM, kan du oppgi boareal (BOA).

Men hvordan fører du opp vinterhage, garasje med soverom i andre etasje og kjellerboder? Hva med uthus?

Les også: - Mageplask å blande boligbegreper

Hvem skal levere?

Skatteetaten sendte i august ut brev til 1,9 millioner boligeiere.

Svært mange av dem eier bolig sammen med en eller flere andre. Skal man da levere ett skjema felles for boligen, eller ett skjema per person?

Spørsmålene er mange, og svarene har Skatteetaten.

Boligverdi

Anette Utheim og Roar Lyby fra Skatteetaten svarer på spørsmål om skjema for ligningsverdi i nettmøte onsdag.

Foto: Skatteetaten

Hvis du vil snakke med Skatteetaten eller ønsker hjelp til å fylle ut skjemaet, er det mulig. Skatteetaten står på stand rundt i landet både onsdag, torsdag og fredag denne uken.

Hvordan måle opp?

Bor du i en ganske ny bolig og fremdeles har salgsoppgaven lett tilgjengelig, trenger det ikke ta mange sekundene å fylle ut skjemaet til Skatteetaten.

Eier du derimot et gammelt hus med skråtak og kjeller, kan det være kronglete.

Og hva skjer om du ikke leverer i det hele tatt?

Roar Lyby, Kenneth Andreassen og Anette Utheim er eksperter på ligningsverdi, og kan hjelpe deg med alt du måtte lure på.

Les også: Slik måler du opp boligen din

TV og radio

Tonnevis av søtsaker går rett i søpla fordi det er billigere å kaste enn å gi bort. Knut Arild Hareide og kona Lisa Maria bestemmer seg for å gjøre noe med dette.
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)