Hopp til innhold

Sunn mat på "pizza-tid"

Travel hverdag? Dette kan du lage på tiden det tar å steke en Grandiosa.

Video Yngvars kvardagstips

VIDEO: Tror du det tar lang tid å lage sunn mat? Her får du tips til hurtig mat som også er bra for helsa.

Sunn mat som kan lages raskt

Yngvar Andersen mener du kan lage flere retter på tiden det tar å steke en grandiosa.

Foto: Astrid Engen / NRK

Hva er vel deiligere enn å komme hjem, stikke pizzaen i ovnen og slenge seg på sofaen mens man venter til osten bobler?

Frossenpizza er lettvint og lite krevende, men det er mulig å lage lettvint og sunn mat på den samme tiden. Hvis du skal vente til ovnen er varm før du setter inn frossenpizzaen, tar det 32 minutter.

- Grandiosa inneholder masse salt, raske karbohydrater og ganske mye fett. Du blir raskt mett og rask sulten igjen, sier Puls-trener Yngvar Andersen.

Han tok utfordringen og lagde tre retter som er like raske som en «Grandis».

Torskeform på 1-2-3

Denne torskeformen tar bare 20 minutter hvis fisken er fersk. Er fisken frossen, trenger den cirka 30 minutter i ovnen.

Fiskeformen kan lages med frosne eller friske grønnsaker.

- I likhet med de andre rettene, er denne rask å lage, selv uten super teknikk og store kjøkkenredskaper, sier Yngvar.

Scampi som imponerer

Scampi-gryte med kokosmelk

Vil du se ut som mesterkokk uten store anstrengelser, kan scampigryte med kokosmelk være et alternativ

Foto: Ole Jørgen Kolstadbråten / NRK

- Dette er gode og sunne retter, som du kan imponere både andre og deg selv med, sier Yngvar Andersen.

En av rettene som smaker mer avansert enn den er, er scampigryte med kokosmelk. Den ser veldig lekker ut, og er enkel å lage.

Hvis du synes scampi er skummelt, kan du bytte den ut med kylling eller hvit fisk.

Paprikasuppe

Skal du ha en enkelt hverdagsrett, er paprikasuppe et godt alternativ. Den passer både som forrett og hovedrett, avhengig av hvor sulten du er.

- Det er alltid lurt å ha masse basisvarer i skap, fryser og kjøleskap. Rettene jeg laget består stort sett av varer som kan lagres over tid, sier Yngvar Andersen.

Flere gode middagsretter

Lise von Krogh

Ernæringsfysiolog Lise von Krogh.

Foto: John Harald Knutsson

Ernæringsfysiolog Lise von Krogh har utarbeidet flere gode middagsoppskrifter for deg som synes det er vanskelig å få til sunne måltider.

- Jeg har brukt enkle råvarer og mat som er delvis ferdiglaget, sier von Krogh.

Hun anbefaler at middagstallerkenen alltid skal bestå av minst 1/3 grønnsaker. Hvis du følger opplegget til Yngvar og vil ned to buksestørrelser, bør halvparten av tallerkenen være grønn.

Her er Lises oppskrifter:

TV og radio

Tonnevis av møbler kastes hver dag. Kan Trygve Slagsvold Vedum og Christian Strand pusse opp barneskolen til Trygve med møbler NAV har dumpa?
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)