Rosa og hvite fiskepinner med pommes frites og hjemmelaget ketchup
(4 porsjoner)
Pommes frites:
- 4 store poteter, skåret i båter
- olivenolje
- salt og pepper
Sett ovnen på 250 grader. Vend potetbåtene i olivenolje, krydre og legg i ildfastform. Stek på midterste rille i 30 minutter.
Rosa og hvite fiskepinner:
- 100 g rugbrød/brød, malt i smuler
- 20 g sesamfrø
- 400 g laksefilet
- 400 g torskefilet
- 1 stort egg, pisket
- salt og pepper
- 1 brokkoli i smale båter
- olivenolje og smør
Smuldre brødet i en kjøkkenmaskin. Salte og pepre og miks med sesamfrø. Legg på et fat.
Skjær fiskefileten i passe biter, ikke mer enn 2 cm tykke. Vend fiskebitene i egg, så i brødblandingen. Legg til side mens du koker brokkolien mør.
Stek fiskepinnene på middels varme i litt olivenolje og smør til de er gylne - noe som tar omkring et par minutter på hver side. De skal ikke fritteres, så de trenger ikke mer fett enn ved vanlig steking.
Hjemmelaget ketchup:
- 2 bokser tomater
- 1 dl vann
- 1 ts salt
- 1 ss sukker eller fruktose
- 1 ts oregano
Bland ingrediensene i en kjele og kok opp. Småkok blandingen i en halv time, kjør så med stavmikser til du får en fin konsistens. Hell på flaske og sett i kjøleskapet. Ketchupen holder seg i to-tre uker.
LES OGSÅ:
LES OGSÅ: