NRK Meny
Normal

Sugen på en billig ferieuke?

- Sommeren forsvinner ikke i september, den bare flytter seg litt sørover, mener reiseekspert. Sjekk noen av høstens billigturer her.

Woman Floating

De fleste destinasjoner rundt Middelhavet er populære til i hvert fall ut i oktober.

Foto: Alex Bramwell/ScanStockPhoto

Har du en ukes ferie til gode, er det fullt mulig å rømme avgårde til Syden nå.

Rolf Forsdahl

Rolf Forsdahl, reiselivsdirektør i Handels- og servicenæringens hovedorganisasjon (HSH).

Foto: Pressebilde

- Vi har all grunn til å si at sommeren ikke forsvinner i september, den bare flytter seg litt sørover, mener Rolf Forsdahl, reiselivsdirektør i Handels- og servicenæringens hovedorganisasjon (HSH), til NRK.no.

Les også: Ikke bli snytt for luksus

Billig i september

Med Ving får du nå for eksempel spesifiserte pakkereiser til både Tyrkia, Kreta, Rhodos, Kypros, Mallorca og Parga for under 2000 kroner.

Har du tilgang på et feriehus, selger Apollo flybilletter i september fra 248 kroner. De har også spesifiserte pakkereiser til Kreta, Kafelonia, Samos, Lesvos, Parga og Kypros for mellom 2448 og 3948 kroner.

Star Tour reklamerer for en uke i Syden med fly og hotell fra kroner 998.

Forsdahl forteller at det fremdeles er mye sommer igjen rundt Middelhavet.

- De fleste destinasjoner rundt Middelhavet er populære til i hvert fall ut i oktober. Nå i september er de mye rimeligere fordi det er lavsesong, sier han.

Sparer ferien

Om du ikke har barn i skolealder, kan du reise på ferie nesten når du vil.

- Vi ser en tendens til at mange sparer sommerferien til september hvis de ikke har barn, og får en bra ferie til en rimelig penge, opplyser reiseeksperten.

Også storbyer er aktuelle reisemål i september og oktober, men da er prisvariasjonene mindre tydelige.

- Det har vært en litt vanskelig sommer i år, med både Roma, Paris, Lisboa, Madrid, Barcelona. Nice og Cannes er fine storbyer som fremdeles har litt varme en god stund utover høsten, eksemplifiserer Forsdahl.

Les også: Storbyferie i Roma

Ikke bare pakkereiser

Det finnes mange pakkereiser til storbyene på Middelhavskysten, men du kan også få til en billig reise ved å fly med for eksempel Norwegian eller Ryanair, og bestille hotell separat.

Om du følger med på flyselskapenes sider, kan du få billetter helt ned i 199 kroner hver vei med Norwegian, og for fem britiske pund med Ryanair.

- Det er helt greit å bestille en storbyferie som ikke er en pakkereise, men da velger du bort noen forbrukerrettigheter. Sjekk nøye hvilket hotell du bestiller, og les gjerne hva andre reisende mener om hotellet før du bestemmer deg, råder han.

TripAdvisor er et godt eksempel på en side hvor reisende beskriver forskjellige hoteller.

- Stjernene på hotellet kan være villedende mer enn de er veiledende , avslutter reiseekspert Forsdahl fra HSH.

Les også: Hellas til under tusenlappen

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.