Stemmen avslører begjær

Er hun interessert eller ikke? Det kan stemmeleiet fortelle deg.

Flørt

Ser du etter tegn? Kanskje kan det være like smart å lytte etter dem.

Foto: Colourbox.com

Flørting kan være en vanskelig øvelse, for hvordan skal du vite at du er i ferd med å lykkes?

Det finnes mange råd om hva du skal se etter, men nå viser en ny studie at det kan være en god idé å bruke ørene også.

Seksuell tiltrekning viser seg nemlig også i stemmeleiet. Både menn og kvinner legger stemmen lavere når de snakker med en de er tiltrukket av, skriver Webmd.com .

Mørkere, ikke lysere

I utgangspunktet trodde forskerne at kvinner ville legge stemmen et hakk lysere når de snakker med en attraktiv mann, siden lysere stemme virker mer feminint.

Men i praksis viste det seg at det var det motsatte som skjedde.

- Det ser ut til å være en stereotypi i vår kultur at en sexy kvinnestemme er hes og dyp med mye pust, uttaler assisterende professor Susan Hughes ved Albright College i en pressemelding.

Studien hun og kollegene har utført blir publisert til høsten i Journal of Nonverbal Behavior .

Snakket med fiktive personer

I studien lot forskerne 45 studenter legge igjen talebeskjeder via Skype hos fiktive personer.

Mens de snakket, fikk de opp bilder av personen som tilsynelatende skulle motta beskjeden. Personene på bildet var i varierende grad «attraktive» av utseende.

Meldingen de skulle legge igjen, var den samme hele tiden.

Resultatene viser at stemmen avslører både menn og kvinner, mener forskerne.

Et signal om romantisk interesse

Forskerne tror den dypere stemmen kan være en tillært handling, ut fra hvordan sexy kvinner og menn fremstilles i media i vår kultur.

- Når en kvinne senker stemmeleiet på denne måten, kan det oppfattes som at hun vil fremstå som mer forførende og tiltrekkende, og dermed også som et signal om at hun er romantisk interessert, uttaler Hughes.

20 menn og 25 kvinner deltok i studien. Gjennomsnittsalderen var 21,6 år.

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.