NRK Meny
Normal

Spilte seg frisk

Tonene på saksofonen til Tore Ljøkjel er som vindstrøk. Du kjenner brisen når de ebber ut, og tonene berører og forandrer den som lytter på. For ham selv fungerte også musikken som terapi i en vanskelig livssituasjon.

Tore Ljøkjel
Foto: Fra hjemmesiden

Tore Ljøkjel er blitt en landeveisfarende musiker i stillhet og fred. Mange har etter hvert blitt kjent med den søkende tonen i saksofonen hans. Han har holdt mange konserter, både i kirkespir og andre steder. Mennesker har opplevd stillheten senke seg i en bedrift eller latt en hjertedør bli åpnet i begravelse eller bryllup.

Noen har hørt pilgrimstonene på klostret på Tautra i Trondheimsfjorden - ved de 800 år gamle ruinene der. Der satt Tore i klosterhagen og hørte på fuglesangen, og den ble med på en av platene hans.

Tonene er som solstråler. Du kjenner varmen når de ebber ut, og musikken berører og forandrer den som lytter på.

Hør Tore Ljøkjel i Mellom himmel og jord

Se Tore Ljøkjels hjemmeside

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.