Sparer over 15.000 på å bytte bank, forsikring, strøm og mobil

Familien Fagerhaug / Hansen blir 15.445 kroner rikere ved å bytte leverandører og tjenester. Også du kan spare store penger på å bytte.

Familien Fagerhaug / Hansen har penger i vente

Familien fra Sellebakk har penger i vente, etter gode ekspertråd.

Foto: Elin Sørheim / NRK

Familien Fagerhaug / Hansen sparer store penger på å gå gjennom økonomien sin med hjelp fra eksperter.

I FBI-spesialen på NRK2 i kveld fikk de vite at summen de tjener er hele 15.445 kroner i året.

Det viser seg nemlig at det er mye å hente på å bytte bank, forsikring, strømleverandør og mobilabonnement.

Aller mest, 9600 kroner, sparer familien på å bytte mobilleverandør til de tre barna.

- På en gjennomsnittslønn må du jobbe en uke for å tjene dette etter skatt. Så her er det mye å spare for familien, sier Jon Erland Madsen.

Familien fra Sellebakk var også med i tv-programmet Teenage Boss. Der fikk 16-åringen Amalie ansvaret for familiens økonomi i en måned. Da byttet hun mobilabonnement, men likevel er det mye å spare for familien på å bytte leverandør.

– Vi har brukt mye på mobiltelefon, fastslår barna.

Råd fra ekspertene

Familien består av Amalie Fagerhaug Evjen (16), Maiken Helèn Fagerhaug (20), Oliver Veberg Hansen (14), Britt Hilde Fagerhaug (43) og Tom Roger Hansen (43).

Når de nå, på NRKs byttedag, får råd om å bytte bort flere økonomisluk, er en av drømmene flere ferier for pengene de vil spare.

– Vi kunne dratt på en sydentur, for eksempel. Bodd på fine hotell, sier Maiken mens NRK besøker familien.

– Eller vi kunne betalt fortere ned på lån, skyter Tom Roger inn med et fornuftig smil.

Sparer nesten 10 000

Familien Ingebrigtsen har spart mye på å bytte abonnementer og leverandører.

Også familien Ingebrigtsen har sparer mye på å bytte abonnementer og leverandører.

Foto: NRK

For tre år siden sparte Einar Ingebrigtsens familie hele 9331 kroner på å bytte blant annet bank, forsikring, internett og telefonabonnement.

– 9000 kroner er mye penger, sa Einar Ingebrigtsen på byttedagen i 2010.

Men Einar og familien sparer enda mer om han bytter igjen, nå sparer han hele 9475 kroner ved å bytte mobil, strøm, forsikring samt boliglån.

– Følg med!

Redaktør i Dine Penger, Tom Staavi, sier at forbrukere må følge med på sin egen økonomi.

– Du bør sette av tid til å følge med jevnlig. For noen er én gang i måneden det som er passelig. For andre holder det med én gang i året, mener han.

– Når det gjelder for eksempel huslån, så bør man få konkrete lånetilbud fra banker. Det finnes gode nettjenester som vil gi gode oversikter på lånekredibilitet. Det er veldig enkelt i dag, sier Staavi.

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.