NRK Meny
Normal

Sommerens nye reisemål

Tyrkias svar på St.Tropez og en liten gresk øy er blant nye chartermål i sommer. Sjekk reisenyhetene her.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Det er lenge siden nordmenn har hatt like feriedilla som nå, og charterselskapene har rekordsalg etter sprengkulda. Tyrkia surfer frem som sommerens store utenlandske reisemål.

Mange nordmenn liker å reise til samme sted hver eneste ferie, mens andre gjerne vil prøve noe nytt. Men skal du på chartertur, er det begrenset hvor mange nye reisemål bransjen klarer å hoste opp til hver sommer.

- Det er ikke så mange hvite flekker i Middelhavet lenger, og det dukker ikke plutselig opp nye greske øyer heller, sier Elisabeth Larsen-Vonstett, informasjonssjef i Star Tour, til NRK.no.

Greske nyheter

Men noen nye destinasjoner finner vi likevel i sommerens kataloger. En liten gresk øy ved navn Tilos er blant Vings nyheter. Øya ligger en halvannen times båttur nord for Rhodos.

Tilos

Den bittelille greske øya Tilos er ny på Vings sommerprogram.

Foto: Ving

- Tilos er et reisemål for dem som vil ha det stille og rolig, øya har rundt 600 innbyggere totalt, forteller Marie-Anne Zachrisson, salgs-og driftsdirektør i Ving.

Apollos største nyhet i Hellas er Mythos Beach på Rhodos.

- På Rhodos østkyst ligger byen Afandou og Rhodos beste strender. Her tilbyr Apollo et helt nytt og skreddersydd ferieparadis, Mythos Beach, uttaler Apollos informasjonssjef Helen Begby.

Fransk stemning i Tyrkia

Charterselskapene satser stort på reisevinneren Tyrkia i sommer. Både Ving og Star Tour tilbyr Bodrum i Tyrkia som ny destinasjon, en by på vestkysten.

- Bodrum er vår største nyhet i år, og byen har en litt annen stemning enn andre tyrkiske byer. Bodrum kalles for Tyrkias St. Tropez, og byen kan virke litt fransk . Men dette er nok ikke barnefamiliers førstevalg, mener Zachrisson i Ving.

Kemer i Tyrkia er en av Apollos nye destinasjoner.

Bodrum

Bodrum i Tyrkia er ny destinasjon for både Star Tour og Ving.

Foto: Erik Sahlin, Star Tour

Egypt hele året

Nytt fra Star Tour er at Egypt blir helårsdestinasjon, nå tilbyr de sommerreiser til Hurghada også. Og Ving øker kapasiteten til Egypt neste sommer med 50 prosent.

- Mange har nok vært bekymret for at Egypt skal være for varmt om sommeren, men tørr ørkenluft og bris fra Rødehavet sørger for behagelig klima selv midt på sommeren, mener Marie-Anne Zachrisson i Ving.

Apollo har også en ny destinasjon i Nord-Afrika: Mahdia i Tunisia. Byen ligger 55 kilometer sørøst for den velkjente charterbyen Sousse.

Feriesteder som kommer og går

Mens Apollo trapper opp i Tunisia med Mahdia, reduserer Star Tour Tunisia-tilbudet. Byen Djerba utgår fra Star Tours program. Ving kutter helt ut turer til Tunisia i sommer.

Mahdia, Tunisia

Apollo tilbyr nå sommerreiser til Mahdia i Tunisa.

Foto: Apollo, Roger Méndez

Portugal er tilbake i Star Tours sommerprogram i år. Apollo derimot, dropper nå Portugal.

- I fjor solgte Portugal veldig dårlig dessverre. Det er et flott reisemål, men Atlanterhavet er en smule kaldt – så i konkurranse med det varme Middelhavet, er det nok mange som velger Middelhavet i stedet, mener Helen Begby i Apollo.

Vi er luksusdyr som vil trene

En trend alle reiseselskapene ser, er at nordmenn elsker luksus.

- 45 prosent av alle sommerhotellene våre er fire-eller femstjerners. Når nordmenn ferierer, så åpner vi gjerne lommeboka for å oppgradere hotell og rom, forteller Elisabeth Larsen-Vonstett i Star Tour.

Etterspørselen etter all inclusive-ferier har også økt kraftig i Norge de siste årene.

- En annen tydelig trend er at vi tar med treningstøyet på ferien, det er ikke lenger bare å slenge seg på en solstol for så å henge i baren med paraplydrinker. Nå vil vi ha treningsfasiliteter på hotellet, og tar mer enn gjerne en joggetur før vi går på stranden, sier Helen Begby i Apollo.


TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.