NRK Meny
Normal

Smertefull ereksjon

Smerter gjør at han mister ereksjonen og han er redd for å gå til legen.

Mann (Illustrasjonsfoto)
Foto: BananaStock

 

 

 

 

Spørsmål

Hei. Jeg er en mann på 36 år. I de siste to månedene har jeg ved ereksjon fått en stikkende smerte fra pungen og opp mot navlen. Det er samme type smerte som når en klemmer på en testikkel. Vet du hva det kan være?

Ved samleie er det så smertfullt at jeg mister ereksjonen. Kona viser en viss forståelse for problemet og sier jeg må gå til legen, men jeg er engstelig for hva resultatet kan bli.

Jørgen svarer

Hei. Smerterfull ereksjon skal du ikke ha, og dette skal du få en lege til å se på. 

Det er vanskelig å spekulere i hva dette kan være, men det kan være betennelsestilstander i svamplegemet (corpus cavernosus) og da vil det ofte danne seg kuler i skaftet på penis.

Det kan også være betennelse i sædblære eller prostata som også kan gi smerter ved ereksjon. Normalt sett er ikke dette tegn på noe farlig, men du skal uansett få sett på det.

Lykke til!

 

Hilsen
Jørgen Skavlan
Spesialist i allmennmedisin

 

 

 

 

 

TV og radio

Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)
Før spiste vi høne til middag, nå kastes de og brukes i betong. Gjennom å redde et hønsehus med 7500 høner fra søpla, vil programleder Marit Evertsen Grimstad sette fokus på det skjulte matsvinnet og prøve å gjøre noe med det. Er det mulig å få høna tilbake på middagsbordet? (1:4)
Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.