NRK Meny
Normal

Sliter du med selvangivelsen?

Skattedirektoratet svarte leserne onsdag kveld.

Selvangivelse 2012

394.000 har allerede levert selvangivelsen. Trenger du hjelp til å kontrollere din, kan Skattedirektoratet svare på spørsmål.

Foto: Kim Jansson / NRK

Les svarene her

Om få dager går fristen ut for å levere selvangivelsen, og du bør sette i gang med å kontrollere at alle fradragene dine har kommet med.

Hittil har nesten 400.000 levert selvangivelsen, men har du ingen endringer trenger du heller ikke levere.

Merk deg at ved å ikke levere, godkjenner du at selvangivelsen er korrekt og at ingen opplysninger mangler.

Dersom den likevel er mangelfull kan du få straffeskatt.

Dette kan Skattemyndigheten kontrollere inntil ti år tilbake i tid, og du selv kan føre opp fradrag du ikke visste om ved tidligere oppgjør.

Svarte leserne

Skattemyndighetene er opptatt av at alt skal være så riktig som mulig. De postene det ofte gjøres feil på blir kontrollert ekstra nøye.

Onsdag kveld deltok Skattedirektoratet i nettmøte på NRK.no fra klokken 20:00 – 21:00. Du kan lese alle svarene deres her.

Egen hjelpestand

Vil du heller snakke med en veileder ansikt til ansikt, kan du besøke en av Skatteetatens hjelpestander.

Ta med deg innloggingskodene dine og de opplysningene du vil ha hjelp til å kontrollere, så kan du levere elektronisk sammen med veilederen.

Leverer du selvangivelsen på papir, får du oppgjøret senere enn nødvendig.

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.