– Denne helga kommer til å bli episk!

Forbrukerinspektørene hjalp P3-programlederne med å bytte blant annet bank og forsikring. På ett år sparte de nok penger til 89 burgere og 352 ølbokser.

SE VIDEO: Christian Strand avslører hvor mye P3-programlederne kan spare på ett år (foto/redigering: Mattias Müller/NRK).

Du kan spare mye på å bytte avtalene dine, men allikevel er mange for lojale. Det gjelder også P3morgens Ronny Brede Aase og Markus Neby. De har fått hjelp av programleder i Forbrukerinspektørene, Christian Strand og Forbrukerrådets Elisabeth Realfsen til å sjekke hvor mye de kan spare gjennom å bytte forsikring-, strøm-, bank- og mobilavtaler.

Til sammen sparte programlederne fra P3morgen nesten 20.000 kroner.

– Mer enn forventet

Markus Neby sparer hele 8906 kroner i året på å bytte til gunstigere avtaler. At han betaler så mye mer for avtalene sine enn nødvendig, er en vekker.

– Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle spare så mye. Jeg trodde jeg kunne spare rundt 300 – 400 kroner i året, sier han.

Ronny Brede Aase trodde han ville sitte igjen med mer enn kollegaen. På forhånd regnet han med å spare omkring 1000 kroner, men etter å ha gått gjennom avtalene viser det seg at han kan spare 8856 kroner.

– Banken gir deg jo penger, så du tenker at de er veldig rause. Men man må huske at de skal tjene penger på at de gir deg penger, sier han.

Kan tjene på å flytte BSU

Elisabeth Realfsen fra Forbrukerrådet gikk gjennom P3morgen-programledernes avtaler, og hadde konkrete tips til hvordan de to kunne spare.

Ronny betaler for mye for sin innboforsikring. Ved å bruke innbokalkulatoren til Finans Norge kan man få et godt estimat på hvor store verdier man har i hjemmet, og unngå å betale for mye.

Elisabeth Realfsen

Elisabeth Realfsen er daglig leder av Forbrukerrådets tjeneste Finansportalen.

Foto: Forbrukerrådet

I tillegg har Ronny lenge vært lojal mot sin lokale bank. Det kan han kanskje fortsette å være. Det lønner seg nemlig å be om bedre betingelser hos banken man allerede bruker, før man eventuelt bytter til en annen.

Markus sin bank hadde ikke den beste renten på BSU. Det mange ikke vet er at man kan ha BSU-kontoen sin i en annen bank enn den man har andre avtaler i. Man kan altså tjene mye penger på å flytte BSU til banken med best rente.

– Ring banken!

De to programlederne fikk seg en vekker da Christian Strand presenterte tallene for dem.

– Det er noe med det å få et lite klaps i bakhodet og roe ned latskapen litt, sier Ronny Brede Aase.

– Jeg tenker at jeg har tapt mange tusen kroner de siste årene. Det virker ikke så vanskelig å ringe til banken for å forhandle, og det er tydeligvis verdt å gjøre det, legger Markus Neby til.

De to har én enkel oppfordring til andre sløve forbrukere:

– Ring banken!

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.