Slik lager du grove scones

Prøv dette deilige bakverket fra NRKs Kokke-Lise. De er gode å spise og enkle å lage.

Grove scones
Foto: NRK

Denne oppskriften gir 8 store scones:

5 dl hvetemel

3 dl sammalt, grovt mel

100 gram smør, romtemperatur

1 dl sukker

1 1/2 ts bakepulver

2 små beger matyoghurt (kan byttes med melk)

2 dl melk

100 g hasselnøtter (kan byttes med valnøtter)

150 g rosiner

revet skall av en halv appelsin

Grovhakk hasselnøttene. Rist dem gylne i tørr panne.Smuldre smøret i hvetemel og sukker. Bland inn de andre ingrediensene (spar litt nøtter til pynt) til en jevn deig.

Del deigen i to, og form til en rund leiv, cirka 3 cm tykk. Skjær hver leiv i fire eller åtte (kommer an på hvor store du vil ha dem) med en kniv dyppet i hvetemel.

Pensle med vann eller melk, dryss på nøtter og stek ved 220 grader i 15-20 minutter. Avkjøl på rist.

TV og radio

Tonnevis av søtsaker går rett i søpla fordi det er billigere å kaste enn å gi bort. Knut Arild Hareide og kona Lisa Maria bestemmer seg for å gjøre noe med dette.
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)