Slik gikk Christine Koht ned 24 kilo

- Jeg har funnet hemmeligheten bak det å bli sunnere og bedre på alle måter, mener Christine Koht. Det eneste negative med vekttapet, er at puppene har blitt mye mindre.

Christine Koht

Christine Koht i 2008 på bildet til venstre, og i 2011 til høyre.

Foto: NRK

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Christine Koht (43) hadde prøvd hele livet å gå ned i vekt. Og det er ikke lite den kjente programlederen gjorde for å bli slankere.

- Jeg har prøvd absolutt alle kurer! Alt fra Fedon til green food, Grethe Roede, og Grete Larsen. Det er faktisk en kur som heter Grete Larsen også. Jeg prøvde alt, men det hjalp ikke, sier Christine Koht til NRK Puls.

Les også:

Kjolene passet ikke

For tre år siden veide hun 82 kilo, og fant ut at hun måtte gjøre noe mer med vekten. Grunnen var enkel:

- Jeg hadde 150 kjoler, men ingen passet! Jeg hadde valget, enten kjøpe 150 nye kjoler, eller slanke meg, forteller Christine Koht.

Hun bestemte seg for at det skulle ta lang tid.

- Jeg har funnet hemmeligheten bak det å bli sunnere og bedre på alle måter. Og hemmeligheten er å ikke gå på en kur. Mitt oppegg er mye bedre enn en kur, mener hun.

Christine Koht

Christine Koht veide 82 kilo for tre år siden.

Foto: NRK

Spiser bare én porsjon

Målet var å gå ned 20 kilo, men Christine Koht har gått ned hele 24 kilo. Hun spiser nå mindre av gangen, og brukte tid på å venne seg til å bare spise én porsjon.

- Jeg har stort sett spist den type mat jeg vil i disse tre årene, men har vært nøye på at hvert måltid består av fisk eller kylling eller lignende. Jeg har valgt bort ting, det gjorde jeg ikke før. Tar jeg en cola, trenger jeg ikke ta kaken i tillegg. Og det går an å ta bare én bolle, sier Christine.

Les også:

Trener litt av gangen

Når det gjelder trening, er mottoet hennes enkelt:

- Litt er bedre enn ingenting. Å legge inn litt aktivitet hver dag er minimum. Det er mye lettere å trene når jeg vet at jeg bare trenger å trene i 20 minutter, forteller programlederen.

Treningsekspert Yngvar Andersen er selvfølgelig imponert over Christine:

- Dette er en fantastisk flott innsats! Christine ser råsterk ut, og hun er et supert forbilde. Måten hun har slanket seg på, er desidert den beste, mener tv-treneren.

- Når det gjelder å bare trene litt av gangen, så er det viktig at man da ikke trener veldig forsiktig – for da har treningen lite effekt. Men hvis du trener hardt, kan du godt ha korte økter. Det er ingen tvil om at Christine har hatt skikkelige økter når hun har trent, mener han.

Christine Koht

Christine liker å trene kinesis.

Foto: NRK

- Gjenninnfør lørdagsgodtet

Yngvar synes Christine har vært lur som har brukt lang tid.

- Men selv om man tenker langt frem, er det smart å ha noen delmål på veien. For de fleste er det vanskelig å motivere seg for et mål tre år frem i tid, særlig hvis man har mye å jobbe med, forteller trenings-Yngvar.

Å ikke leve helt asketisk er også helt i Yngvars ånd.

- Jeg anbefaler å ha et fornuftig kosthold til hverdags. Spis ting du liker, men i kontrollerte former. Jeg synes også det er viktig å unne seg noe godt innimellom. Å gjeninnføre lørdagsgodtet er lurt, og spise godteri en gang i uken, sier tv-treneren.

Yngvar Andersen

Treningsekspert Yngvar Andersen.

Foto: Kaland, Ole / Ole Kaland, NRK

Mindre pupper

Men én ting synes den tidligere frodige damen er trist med slankeresultatet: Puppene har blitt mindre.

- Jeg hadde DD i bh-størrelse, nå har jeg C-størrelse. Det er det eneste som er leit. Går du ned for fort, da får du kaninpupper, eller hengepupper, mener Christine Koht.

Trener Yngvar mener at bedre holdning kan hjelpe litt for damer som mister mye av puppene når de slanker seg.

- Når fettet forsvinner, forsvinner jo ofte mye av puppene også. Men et tips er å ta ekstra øvelser for øvre del av rygg, og på baksiden av skuldrene. Da får du bedre holdning, og det som er igjen av pupper vil da vises mer, råder treningseksperten.

Se: Her er Yngvars treningsvideoer

TV og radio

Tonnevis av møbler kastes hver dag. Kan Trygve Slagsvold Vedum og Christian Strand pusse opp barneskolen til Trygve med møbler NAV har dumpa?
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)