Normal

Slank deg som profeten Daniel

Pastor Rick Warren fra Saddleback Church i California vil slanke kirkens medlemmer ved å få dem til å spise som profeten Daniel.

Daniel i løvehulen

Profeten Daniel ble en legende etter denne eskapaden i en løvehule, men var også kjent som en fyr med godt kosthold.

Foto: Wikipedia

I Daniels bok i Bibelen står det skrevet «Veid er du på vekten og funnet for lett». I boken er det snakk om den Babylonske kongen Belsassar, som brukte hellig gull og sølv som vinglass.

Situasjonen for medlemmene av Saddleback Church er en helt annen.

Pastor Rick Warren synes nemlig hans menighet er blitt så overvektig at den trenger en god gammeldags Bibel-slanking, skriver Mother Nature Network.

Warren er ingen ukjent figur innfor det kristne miljøet i USA. Han har skrevet flere bestselgere, blant annet «The Purpose Driven Life», som har solgt over 30 millioner kopier.

Saddleback Church er en av landets største. Ukentlig er det gjennomsnittlig 20 000 mennesker som går i denne kirken.

Følger Daniels livsstil

Utgangspunktet for slankekuren er ganske enkel. Spis det samme som profeten Daniel og bli slank.

– Det er en livsstil som er basert på den bibelske fortellingen om Daniel, som ikke spiste kongens rike mat for å hedre Gud og gjøre det beste for sine venner, sier Rick Warren.

Historien er hentet fra Daniels bok, og beretningen om da han kom til Babylon. Han valgte å ikke ta del i de kongelige festmåltidene, og holdt derfor vekta.

Artikkelen fortsetter under bildet.

– Ikke spis fabrikkmat

Rick Warren

Pastor Rick Warren står bak «the Daniel Plan», en diett som er basert på det profeten Daniel spiste da han var i Babylon.

Foto: Luis Alvarez / AP/NTB Scanpix

hjemmesiden til «the Daniel Plan» kan man lage en egen helseprofil, der man legger inn høye, vekt, livvidde, bilde og så videre. Så følger man utviklingen.

– Jeg pleier å si: «Hvis det er laget på en fabrikk, bør du ikke spise det. Hvis det er grodd i form av en plante, bør du spise det.»

Her er maten du bør spise hvis du vil leve som profeten Daniel:

  • Omega 3-egg, opp til åtte i uken.
  • Belgfrukter som linser og kikerter
  • Brokkoli, grønnkål og spinat
  • Bær, fersken, plommer, pærer og epler.
  • Økologisk fjærfe
  • Økologisk biff eller lam i små mengder

Men dette er ikke alt man må gjøre for å komme i himmelsk form. Deltakerne oppfordres også til å intervalltrene.

For å holde intensiteten oppe møtes medlemmene på fritiden i en gruppe der de leser bibelen og trener sammen.

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.