Skal du reise til London?

Det er fortsatt mulig å reise rimelig til OL-byen. Men jo lenger du venter, jo dyrere kan det bli.

London

Det trenger ikke bli dyrt å reise til London, selv om byen arrangerer OL.

Foto: Illustrasjonsfoto/LOCOG / Colourbox/LOCOG

Selv om OL-feberen stiger i London, og tusenvis av folk fra hele verden inntar den britiske hovedstaden, er det fortsatt mulig å feriere i byen for en rimelig penge.

Prisnivået på flybilletter til London i uke 30 er ifølge Norsk Flyprisindeks lavere i 2012 enn det det var i 2011.

Tre dager for 3000 kroner

Salgsleder hos Ticket Feriereiser, Marianne Bogdanoff, bekrefter at det fortsatt er store muligheter for å finne rimelige turer til London - både nå og etter at OL har begynt.

Marianne H. Bogdanoff, salgsleder i Ticket Feriereiser

Marianne H. Bogdanoff, salgsleder i Ticket Feriereiser.

Foto: Ticket Feriereiser

– Det spørs jo hvor lenge man skal være borte, men en tredagerstur kan man få for 3000 kroner. Prisen gjelder for fly og et trestjerners hotell, og det er ganske bra, sier Bogdanoff.

– Dette er en vanlig pris for hotell og fly til London, opplyser hun videre.

Hotellene har da som regel en god standard og ligger sentralt i byen.

På oppdrag fra NRK.no sammenlignet hun tre netter under OL med tre netter etter OL, og fant bare noen små forskjeller.

– Begge prisene ligger litt høyere under OL, men det er veldig liten forskjell, kun noen hundrelapper dyrere per natt, sier Bogdanoff.

– Så man kan si at noen hoteller tar en høyere rompris under OL, mens andre ligger på omtrent samme nivå. Det styres nok litt av etterspørselen, sier hun.

Hun sier det likevel ikke er uvanlig at hotellene skrur opp prisene når det skjer store begivenheter i den aktuelle byen.

Utvalget på rimelige hoteller blir imidlertid større etter OL.

– Etter at lekene er ferdige, kan man finne flere hoteller som er rimelige, og det henger nok sammen med at det er flere hoteller er tilgjengelige da, sier hun.

Vanskelig å få rom til mange

NRKs korrespondent i London, Gry Blekastad Almås, sier det imidlertid kan være utfordrende å finne hotellrom dersom man er mange i reisefølget.

– Jeg har snakket med en som skulle prøve å få hotellrom til ganske mange, men det var helt umulig. Å få mange rom på en gang nå kan man bare glemme, sier Blekastad Almås.

Hun har også møtt vanlige turister som har valgt å legge turen til London i dagene før OL - nettopp fordi alt var oppbestilt og dyrere under lekene.

Dette har imidlertid ikke lagt en demper på stemningen.


– Stemning i byen er veldig god, og det utrolig mye liv og røre i London nå. Blant annet skjer det en del kulturarrangementer og mye av det er gratis, forteller hun.

Blekastad Almås forteller at hun heller ikke har registrert noen forskjell i pris på restauranter eller andre kulturbegivenheter.


– Det er generelt billigere å spise ute i London enn i Norge, men en del av kulturarrangementene er jo ganske dyre. Det har de jo alltid vært. Mange musikaler i London koster jo for eksempel mye penger, sier London-korrespondenten.

Kjøpesenter i London

Turister kan ikke unngå å merke at OL 2012 er i London.

Foto: Lefteris Pitarakis / Ap

Skulle du likevel ha et ønske om å se noen av sportsarrangementene, men mangler billett, er dette fullt mulig.

– Du kan få en flott OL-opplevelse uten å være i arenaene. Det settes nemlig opp storskjermer rundt omkring i byen, så du trenger ikke billett, sier Blekastad Almås.

Den eneste bekymringen er trafikk-kaoset som kan oppstå.

– Flere hundre tusen mennesker kommer til byen, og det vil bli en utfordring for transportnettet i byen. Hvis du skal være turist i London under OL-ukene, så ta med deg gode sko eller lei en sykkel, oppfordrer korrespondenten.

– Bestill tur snarest mulig

På shopping i Oxford Street, London

- Folk flest ønsker å bo i nær gangavstand til handlegatene som Oxford Street, sier Marianne Bogdanoff.

Foto: Dominic Lipinski / Pa Photos

De fleste som bestiller tur til London, reiser i tre dager, enten som langhelg eller i midtuka, og de vil bo der ting skjer, opplyser Bogdanoff, salgslederen i Ticket.

– Da snakker vi om områder som for eksempel Oxford Street, Bayswater eller Queensway, og der man har shoppinggater og restauranter i nær gangavstand til hotellet, sier hun.

Hun forteller også at Ticket Feriereiser i første halvdel av juli, sammenlignet med samme periode i fjor, har opplevd en liten økning av bestillinger til London.

– Men flesteparten av de skal se OL, har sannsynligvis bestilt relativt tidlig. De som bestiller tur nå derimot, vil nok ha en vanlig tur til London, sier Bogdanoff.

Og vil man til London under lekene, anbefaler Bogdanoff nordmenn om å bestille tur snarest mulig.

– Akkurat nå er det veldig enkelt å finne gode flypriser, så man kommer seg til London uten at det koster mye penger, sier Bogdanoff.

– Men prisene endrer seg fra dag til dag, og det blir dyrere jo nærmere avreise man er. Jo lenger du venter, jo dyrere blir det. Det blir også færre hoteller å velge i dersom du venter, sier salgslederen.

Les flere nyheter fra Helse, forbruk og livsstil her


TV og radio

Tonnevis av møbler kastes hver dag. Kan Trygve Slagsvold Vedum og Christian Strand pusse opp barneskolen til Trygve med møbler NAV har dumpa?
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)