Forbrukerombudet anbefaler festivaldeltakere til å sette seg godt inn i hvilke vilkår og betingelser som gjelder for det arrangementet de skal på.
Mange festivaler, blant annet Vinjerock, Trænafestivalen, Hovefestivalen og Ekstremsportveko, har egne betalingskort, et såkalt Cashless-kort.
– Det er flere fordeler med et slikt kort, men det kan være vanskelig å få pengene tilbake. Vær derfor oppmerksom på refusjonsordningen for den aktuelle festivalen eller konserten, sier Jo Gjedrem, fagdirektør i Forbrukerombudet, til NRK.no.
– Håper det fungerer bedre i år
Jo Gjedrem i Forbrukerombudet håper festivalkortene vil fungere bedre i år.
Foto: ForbrukerombudetCashless-kortet brukes til å betale for mat og drikke ved arrangørenes utsalgssteder, og kan som regel kjøpes i forkant av eller på selve arrangementet.
I fjor fikk Forbrukerombudet flere henvendelser fra forbrukere av Cashless-kortene.
– På den bakgrunn har vi hatt dialog med Cashless, og de har gjort noen endringer. Vi håper det fungerer bedre i år, sier Jo Gjedrem.
Likevel anbefaler Forbrukerombudet festivaldeltakere å sette seg inn i hvilke betingelser som gjelder det arrangementet de skal på.
Dette er Forbrukerombudets anbefalinger:
- Kortets gyldighetstid: Flere betalingskort er begrenset til arrangementets varighet eller ett kalenderår. Etter utløpstiden kan pengene gå tapt, vanligvis etter tre år. Sjekk derfor hvor lang gyldighet betalingskortet har.
- Refusjonsordning: Informasjon om refusjonsordningen skal være tilgjengelig på arrangementsområdet og der kortet kan kjøpes. Noen steder kreves det at man printer ut en refusjonskvittering. Sjekk derfor hva som gjelder for den aktuelle festivalen eller konserten, før du forlater arrangementet.
- Pass godt på kortet: Dersom du mister kortet, refunderes hverken kortet eller pengene som står på dette.