Hopp til innhold

– Håper betalingskortene fungerer bedre i år

Ved flere festivaler må du betale med egne betalingskort. Men vær oppmerksom. – Det kan være vanskelig å få pengene som er igjen på kortet tilbake, sier fagdirektør i Forbrukerombudet.

Festivalpublikum

Noen gode råd til før du drar på festival, kan gjøre opplevelsen mye bedre.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Forbrukerombudet anbefaler festivaldeltakere til å sette seg godt inn i hvilke vilkår og betingelser som gjelder for det arrangementet de skal på.

Mange festivaler, blant annet Vinjerock, Trænafestivalen, Hovefestivalen og Ekstremsportveko, har egne betalingskort, et såkalt Cashless-kort.

– Det er flere fordeler med et slikt kort, men det kan være vanskelig å få pengene tilbake. Vær derfor oppmerksom på refusjonsordningen for den aktuelle festivalen eller konserten, sier Jo Gjedrem, fagdirektør i Forbrukerombudet, til NRK.no.

– Håper det fungerer bedre i år

Jo Gjedrem

Jo Gjedrem i Forbrukerombudet håper festivalkortene vil fungere bedre i år.

Foto: Forbrukerombudet

Cashless-kortet brukes til å betale for mat og drikke ved arrangørenes utsalgssteder, og kan som regel kjøpes i forkant av eller på selve arrangementet.

I fjor fikk Forbrukerombudet flere henvendelser fra forbrukere av Cashless-kortene.

– På den bakgrunn har vi hatt dialog med Cashless, og de har gjort noen endringer. Vi håper det fungerer bedre i år, sier Jo Gjedrem.

Likevel anbefaler Forbrukerombudet festivaldeltakere å sette seg inn i hvilke betingelser som gjelder det arrangementet de skal på.

Dette er Forbrukerombudets anbefalinger:

  • Kortets gyldighetstid: Flere betalingskort er begrenset til arrangementets varighet eller ett kalenderår. Etter utløpstiden kan pengene gå tapt, vanligvis etter tre år. Sjekk derfor hvor lang gyldighet betalingskortet har.
  • Refusjonsordning: Informasjon om refusjonsordningen skal være tilgjengelig på arrangementsområdet og der kortet kan kjøpes. Noen steder kreves det at man printer ut en refusjonskvittering. Sjekk derfor hva som gjelder for den aktuelle festivalen eller konserten, før du forlater arrangementet.
  • Pass godt på kortet: Dersom du mister kortet, refunderes hverken kortet eller pengene som står på dette.

TV og radio

Tonnevis av møbler kastes hver dag. Kan Trygve Slagsvold Vedum og Christian Strand pusse opp barneskolen til Trygve med møbler NAV har dumpa?
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)