NRK Meny
Normal

Skaff deg tid til trening

Det går slag i slag hele dagen. Hvordan skal hun få tid til en treningsøkt?

Trening
Foto: Radu Razvan

Spørsmål

Hei Jorunn. Jeg har et ganske aktivt liv med full jobb, tre egne barn og to stebarn. De ni dagene vi har barna, kjører jeg dem til og fra skolen en time og et kvarter hver vei. Når jeg kommer hjem lager jeg middag, leser lekser og kjører barna på fritidsaktiviteter.

De fleste er i seng rundt kl. 21.30, men da er jeg for sliten til å trene. Problemet mitt er å finne en time for meg selv tre-fire ganger i uka for å gå ned i vekt.

Har du noen enkle treningstips som jeg kan gjøre innimellom «slaga» i den uken vi har barna? Den andre frihelga pleier jeg å få til et par dagers trening.

Svar fra Jorunn

Jogger

Hva med en joggetur mens du venter?

Foto: ScanStockPhoto

Hei. Ja, «tidsklemma» er et velkjent problem for mange foreldre. Det er forståelig at du ikke har overskudd til å trene kl. 21.30 etter en travel dag.

Du skriver at du kjører barna på fritidsaktiviteter. Har du sett på muligheten for å legge inn en treningsøkt mens du venter på at de er ferdig med aktivitetene?

Hva med å ta en 30-60 minutters rask gange eller joggetur mens du venter?

Les også
Kom i form med stavgang
Kom i joggeform på fire uker

Finnes det et treningssenter i nærheten av der barna har fritidsaktivitetene som du kan stikke innom for å ta en treningsøkt?

En kjapp økt er bedre ingenting. Om du ikke får til en hel time med trening, så er 30 minutter er også bra.

Les også
Slik øker du forbrenningen din
Trening på egen hånd

Det å trene en halvtime om morgenen, før alle våkner, er også en effektiv metode og en god opplevelse. Det er en fin start på dagen, og da trenger du ikke «styre» for å få til en treningsøkt seinere på dagen.

Lykke til!

Hilsen
Jorunn Sundgot-Borgen
Professor i fysisk aktivetet og helse, NIH

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.