Silikonpupper er «ut»

Bare 1 av 10 synes silikonpupper er trendy, viser en undersøkelse utført for NRK Puls.

BH
Foto: colourbox.com / colourbox.com

Gullalderen for silikonbryster ser ut til å være over.

I en undersøkelse Norstat har utført for NRK svarer 7 av 10 at falske pupper er «ut». Personlig trener Atle Hoff bekrefter trenden:

- Trendmessig er silikon på vei ut. En sunn kropp som man kan bruke til aktivitet og trening, er virkelig hva som er «in».

Hoff har trent stjerner som Jennifer Aniston og Cindy Crawford, og driver nå med kroppsdesign i Oslo.

Slankere og nettere

Helene Rask

Helene Rask har fjernet 700 g silikon fra brystene.

Foto: Anne Marie Løkken / NRK

Mange kjendiser har den siste tiden stått fram med at de har fjernet silikon fra brystene sine. En av dem er tidligere glamourmodell Helene Rask.

- Protesene hemmet meg faktisk en del, jeg hadde veldig mye vondt. Det sier seg selv at et fremmedlegeme i kroppen ikke er heldig, sier hun til NRK Puls.

Hun har fjernet 700 gram silikon totalt. I tillegg til helsehensyn, føler hun seg finere uten silikon i brystene.

- Jeg føler meg slankere, sunnere og mye nettere, sier Rask.

Påvirkes av kjendisene

Lene Alexandra og Victoria Beckham har også gjort det. Rådgiver i trend- og innovasjonsbyrået Bengal, Anna Gilpin, mener folk lar seg påvirke mer enn vi tror.

- Det at Victoria Beckham gjør det, er et symbol på at hun mener det ikke er status lenger. Hun har en tendens til å forandre seg konstant, og er et ledende bilde for mange kvinner, sier Gilpin.

Hun tror tallene uttrykker en holdningsendring etter finanskrisa.

- I oppgangstiden var det moderne med blingkultur, det var status å drikke champagne og vise fram pengene sine. I nedgangstider er det viktig å vise fram et mer fornuftig og naturlig forbruk, mener hun.

- Ikke veien til lykke

Det finnes ingen tall som kan fortelle om etterspørselen etter brystoperasjoner har blitt mindre. Men Helene Rask er klar på at nye bryster ikke er veien til lykke.

- Man har en tanke og følelse om at bare jeg får silikonpupper så blir alt bra. Det kan jeg dessverre avkrefte. Det er veldig kortvarig lykke.

- Den gode selvtilliten må man jobbe med, og det tar tid. Det handler om så mye mer enn å kjøpe seg silikonpupper, som jeg gjorde, sier Rask.

TV og radio

Tonnevis av møbler kastes hver dag. Kan Trygve Slagsvold Vedum og Christian Strand pusse opp barneskolen til Trygve med møbler NAV har dumpa?
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem?  Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)