NRK Meny

Seierssuppe med fiskekaker

Årets seervideo-konkurranse 2007 ble vunnet av Frank Bang. Han har filmet  brosmer som mates med fiskekaker. Derfor feirer vi med fiskesuppe!

Dykker

På jakt etter ingredienser!

Foto: Frank Bang

Artikkelen er flere år gammel.

  • 1 pakke med fiskekaker (400 g)
  • 1 liten boks pillede reker
  • 2 gulrøtter
  • 1 liten purre
  • 1 kvast kruspersille
  • 1,5 dl fløte
  • 2 terninger fiskebuljong
  • 2 spiseskjeer hvetemel
  • 1 spiseskje smør
  • 1 eggeplomme
  • Smakes til med salt og pepper

Slik gjør du det

Kok opp 1 liter fiskebuljong med de to fiskebuljongterningene.

Vask, rens og skjær gulrøttene i tynne skiver. Vask purren og skjær den i tynne ringer. Fiskekakene skjæres opp i terninger.

Smelt smøret i en kjele og la gulrøttene og purren frese seg gylne i kjelen i et par minutter.

Lag en jevning med melet og litt av buljongen. Hell jevningen i kjelen og tilsett resten av buljongen. Rør forsiktig.

La suppen koke til grønnsakene er nesten møre. Tilsett fiskekakene og rekene. Bland eggeplommen med fløten og ha det i kjelen.

La suppen stå og trekke i fem minutter. Strø på finhakket kruspersille rett før servering.

Vær så god og nyt!

NETT-TV: Flere seervideoer

TV og radio

Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)
Før spiste vi høne til middag, nå kastes de og brukes i betong. Gjennom å redde et hønsehus med 7500 høner fra søpla, vil programleder Marit Evertsen Grimstad sette fokus på det skjulte matsvinnet og prøve å gjøre noe med det. Er det mulig å få høna tilbake på middagsbordet? (1:4)
Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.