Se vårt nye prosjekt!

Hagen er liten, men utfordringen stor. En gammel, smal og bratt byhage er boltreplass for årets Grønn glede. Vi fant den i en av Sandefjords eldste gater.

Grønn glede-hagen 2009
Foto: Tom Hvål

Det lille huset er skinnende hvitt og har gjennomgått en stor oppussing. Det er en sørlandsidyll.

Grønn glede-hagen 2009

Årets hage blir en utfordring, men mulighetene er mange!

Foto: Tom Hvål

Men så var det hagen da... Som vanlig er den satt på vent til alt annet er ferdig og denne hagen er i skrikende behov av hjelp. Det skal den få denne sommeren.

Hagen vokser oppover en bratt li

Det mest spesielle med denne hagen er at den vokser i store trinn oppover en bratt li bak huset. De gamle «hyllene» i stein er intakt, restene av et gammelt bord henger rundt det gamle frukttreet, trappetrinnene i stein kan fortsatt skimtes mellom rusk, rask og ugress. Det ligger brostein under et lag med jord og mellom bjørnebærkrattet skimtes det bambus!

Rom ble ikke bygget på en dag

Grønn glede-hagen 2009

Her må de ryddes! Kanskje blir dette en fin bakgård? Med en utepeis, kanskje?

Foto: Tom Hvål

Planen er å jobbe oss innover og oppover. Trinn for trinn. Det er en lur framgangsmåte også for deg som føler at du har et hageprosjekt du ikke helt rår med. Begynn i en ende og ta det bit for bit, ikke la deg vippe av pinnen av hvor mye du skulle ha gjort. Rom ble ikke bygget på en dag, heter det. Sånn er det med hagerom også.

Dette skal vi gjøre i 10 programmer

Vi ser for oss at inngangspartiet er første prioritet. Den flotte trappen må ha en ramme av blomster og busker. Porten inn i selve hagen er neste oppgave. Innenfor porten er det skyggefullt og dermed utfordrende. Men det er flott brostein som kan løftes fram!

Bak huset ligger en smal hagegang som leder fram til en falleferdig bod. Her er det store muligheter for tett samhandling mellom inne og ute. En støpt grill kanskje?

Så er det noen trinn opp til et platå som inneholder et falleferdig bord. Ideen om å ha et bord rundt et tre er så god at vi vil beholde den. Men det trengs nok en snekker til denne jobben.

Helt øverst har vi en drøm om å ha en kosekrok. Kanskje vi våger oss på en himmelseng ute?

Følg Grønn glede i sommer, så får du se!

NRK1, tirsdager kl. 19:30.

Tidligere programmer sendes nesten daglig: Programoversikt

TV og radio

Tonnevis av møbler kastes hver dag. Kan Trygve Slagsvold Vedum og Christian Strand pusse opp barneskolen til Trygve med møbler NAV har dumpa?
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)