Se konsert med chipsposen

Ny teknologi gjør det mulig å se 3D-filmer på ditt eget skrivebord.

Doritos med augmented reality-reklame

Som NRK.no tidligere har fortalt , kan du ved hjelp av et webkamera og en PC ta i bruk såkalt augmented reality (AR), eller utvidet virkelighet som det har blitt kalt på norsk.

Nå har chipsprodusenten Doritos tatt dette et skritt videre.

Ved hjelp av et symbol på en pakke med Doritos som du holder opp mot webkameraet ditt, får du se en 3D-konsert med bandet Blink 182.

Ikke nok med det, du kan også vri posen for full 3D-effekt.

Har du ikke en Dorito-pose? Skriv ut symbolet og prøv selv her.

Se selv hvordan det virker her (spol til ca 1:15)

Nå er kanskje ikke en konsertvideo med Blink 182 noen stor revolusjon, men allerede nå finnes det flere muligheter som kanskje oppleves som litt mer nyttige.

Hva med å prøve solbriller hjemme foran PC-en? Solbrilleprodusenten Ray Ban har laget et virtuelt speil på sin hjemmeside som gjør at du slipper å dra i butikken og prøve modellene foran speilet.

Også flere andre selskaper har fått øynene opp for hvilke reklamemuligheter dette gir, Mini Cooper presenterer en bil i 3D, mens General Electric forklarer deg om energi.

Finn nærmeste t-bane

AR-teknologien åpner for et univers av andre muligheter uten bruk av PC og webkamera.

Den nyeste versjonen av Iphone (3G S) og Googles Android har også mulighet for å ta i bruk AR, og allerede finnes det applikasjoner som kan vise deg nærmeste t-bane i byer som London og New York simpelthen ved å holde opp telefonen i en gitt himmelretning:

Se flere eksempler på Ar på Youtube

TV og radio

Tonnevis av møbler kastes hver dag. Kan Trygve Slagsvold Vedum og Christian Strand pusse opp barneskolen til Trygve med møbler NAV har dumpa?
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem?  Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)