Se hva Henrik gjør med trillebåren

Tromsøværing Henrik Romsaas bruker trillebåren til å holde seg i form.

Henrik Romsaas bruker trillebår når han handler matvarer.

SE VIDEO: Henrik Romsaas bruker trillebår når han handler matvarer. Nå håper Tromsømannen at flere vil kaste seg på trenden. Foto: Kristin Mehlum/NRK

Bare to av ti nordmenn oppfyller myndighetenes anbefaling om minst 30 minutter moderat fysisk aktivitet hver dag, viser en studie gjort av Norges idrettshøyskole for Helsedirektoratet.

Å være i moderat fysisk aktivitet kan bety at man tar trappen i stedet for heisen, eller sykler til jobb i stedet for å ta bussen.

Eller så kan man gjøre som Henrik Romsaas fra Tromsø, som har funnet en ganske så kreativ måte å være litt mer aktiv på.

Tar trillebåren til butikken

– Det ser skikkelig teit ut, men det kan man jo leve med, sier Romsaas til NRK Puls.

Romsaas setter igjen bilen og tar med seg trillebåren hver gang han skal storhandle i butikken.

Bakgrunnen for den noe uvanlige handlerutinen er kort og greit at han ønsker å bevege seg mer.

Trillebår som handlekurv

Henrik Romsaas fyller trillebåra til randen. -Jo mer jeg handler, jo mer trim blir det.

Foto: Kristin Melhum / NRK

Romsaas har nemlig funnet ut at kroppen har godt av å droppe bilen og velge trillebåren i stedet - selv om det ser litt rart ut.

– Man må jo handle likevel. Du sparer bilen og får litt bevegelse. Når du handler på denne måten er det om å gjøre å få med seg mye. Før tenkte jeg at nå skal jeg ha litt epler, nå er det bare å fylle opp. Jo tyngre, jo mer hverdagstrim, smiler Romsaas mens han legger 10 kilo hvetemel i trillebåra.

– Sparer penger

I tillegg er det en mulig økonomisk gevinst med å storhandle med trillebår.

– Det er klart at jeg sparer bensin og får litt hverdagstrim, men jeg sparer nok en del penger på det også. Du kutter småhandlingen når du vet at du må gå hele veien med trillebåren, sier Romsaas som gjør storinnkjøp en gang i uken.

Og når både helse og lommebok drar nytte av handlerutinen, gjør det kanskje ikke så mye at det ser litt rart ut.

– All trening trenger jo ikke å se kult ut, sier han.

Håper å starte ny trend

Romsaas jobber til daglig for Tromsø kommune, hvor han leder et prosjekt for å få innbyggerne til å bevege seg mer.

Han tror imidlertid det skal en del til å få trillebår i butikken til å bli et vanlig syn:

– Da tror jeg vi må stæsje opp trillebåra litt altså. Kanskje om man begynte å selge trillebår med litt farger og lage dem litt stiligere, rett og slett, sier Romsaas.

I Puls på NRK1 i kveld får du flere gode tips til hva du kan gjøre for å bevege deg mer i hverdagen.

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.